reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Maja w końcu mlićko najlepsze :))

Hope a co było Twojej starszej po wprowadzaniu?

Bubbles, a ja znowu się naczytałam, że najlepiej zacząć od marcheweczki:tak: potem dodać ziemniaczka itd.
bo po pierwsze- warzywa korzenne mniej uczulaja
drugie- jabłko jest słodkie i jak Maluch spróbuje, to potem może nie chcieć warzyw...

reklama
A ja sie zaczynam obawiać ze cycuchy nie wystarczą moje do pół roku i wcześniej zaczne wprowadzać pokarmy, bo juz teraz mlesia ledwo starcza dla Modego, a pryzynam si sycyerye e nawet nie myślałam o tych słoiczkach jeszcze z jakimś entuzjazmem, ale może dlatego że nie dawno odwiedziła mnie koleżanka z półroczna córką (która wcina wszystko co może) i poczułam, zobaczyłam to kupsko z urozmaiconej diety i az mi sie slabo zrobilo, takze nie spieszno mi ;):-D

Perspektywa kupska skutecznie odstrasza :-D

Ewcia w wieku 6 miesięcy córka od tartego jabłka (pół łyżeczki) dostała biegunki i okropnie odparzyła pupę, natychmiast. Dopiero 2 miesiące później udało mi się bez podać jej cokolwiek do jedzenia bez koszmarnych efektów. Ale to dziecko z alergią pokarmową.

Wczoraj na National Geographic w temacie Tabu było o karmieniu piersią. W skrócie: kobietom wmawia się, że mleko modyfikowane jest równie dobre, tymczasem to co faktycznie służy dzieciom dała nam natura i jest za darmo, a średni wiek odstawienia od piersi to... 2.5 roku do 7 lat :szok: Okazuje się, że odstawiamy dzieci za wcześnie z całkiem głupiego powodu - ogólnie przyjętych norm. Dzieci długo karmione są bardziej samodzielne i niezależne, wbrew obiegowej opinii.

Ostatnia edycja:
Hope, no to faktycznie...
wczoraj Mikołaj znów dostał parę łyżeczek i w szoku byłam, bo tak buziolka otwierał, że nie nadążałam dawać na łyżeczkę:-D

ale wsio z umiarem:tak:
ja tam moje mleko będę dawać, nie przerzucę Go na mm,
nawet jak już będzie wsio jadł:tak: przynajmniej do roku:-)

do 7 lat? wow to dluuugo, jak maly pojdzie do szkoly w wieku 6 lat to bede na przerwy wpadac i cycki wyciagac zeby mi nie zglodnial :-D
moj jest dokarmiany sztucznie raz czy dwa razy dziennie bo straszny z niego zarlok a cycki puste :/

Maja ja tez od kilku lat juz wcinam dziecięce deserki, nie wiem jak się z Jaiem podziele jak przyjdzie pora:) jak na razie Jas kocha cyca a cyc kocha Jasia i nie zmieniamy tego:) IMG_3464.jpg

reklama
Maja Aina ale słodkie ssaki:-)
My też tylko cyckujemy, chociaż muszę się pochwalic że mój babelek umie też pić z butelki:happy: i dzięki temu mogę go zostawic z tata lub babcią i rozdziewiczyc swoje życie towarzyskie:-)