reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Ja do końca 6 miesiąca tylko pierś, potem zaczniemy powoli dodawać to, co dodawać można :tak:

Dla odmiany pierworodna w wieku 8 miesięcy zażerała się kabanosami, wzbudzając ogromne zainteresowanie przechodniów :-p Dzidzia z kiełybachą. Niby nie należy podawać, ale trzeba to jeszcze wytłumaczyć dziecku.

Na razie Jagódka jest bardzo zainteresowana moim jedzeniem, śledzi każdy kęs i cieszy michę jak żuję :-D

reklama
ja do 6 miesiąca, tak jak pisze lepichciałabym karmic tylko piersią. po tym czasie wprowadzać nowe produkty, no ale zobaczymy co życie pokaże ;)))

Dziewczyny a jak długo może utrzymywac się alkohol w pokarmie? Chodzi mi o taką sytuację,że planuję w jeden dzień imprezę (w końcu studia kończy się raz) i chciałabym wypić coś procentowego z koleżankami. Małemu postaram się coś wcześniej odciągnąc,żeby nie miał samego mleka w proszku,ale co potem? Chodzi mi o to,że jak piersi zapełnią się po paru godzinkach,to odciągnę i wyleję niestety,ale czy to jednorazowe odciągnięcie wystarczy,zeby pozbyc się alkoholu? Dodam,że nie chcę się upić,tylko wypić okazjonalnie ;-)

persefono tez sie nad tym zastanawialam ostatnio hmmm , ciekawe jak to jest z tym alko..

Moja polozna, ta smieszna i fajna w sumie starsza pani, stwierdzila, ze baaardzo lubi czerwone winko - ja na to ze ja tez owszem - a ona, ze moge smialo popijac miedzy karmieniami!! :tak: mowi - tam we francji to wszyscy pija heheh;-)

Co do wina to gdzieś czytałam,że pół lampki można wypić od razu po karmieniu,żeby do następnego karmienia alkohol się rozszedł.

persefona zależy ile chcesz wypić winka- na godzinę rozkłada się 8gr.To połowa kieliszka wina.Więc dodaj do tego godzinkę(tak dla pewności) i nie powinno być śladu.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki poradźcie coś.
W jednej piersi robi mi się guzek. Czasem małemu uda się ściągnąć i jest mniejszy, ale nie zawsze. Na początku udawało mi się to rozmasować, ale teraz nie wychodzi. :zawstydzona/y: To pewnie jakiś zatkany kanalik...

Młoda, a próbowałaś masować pod ciepłym prysznicem? Mi to pomogło jak mały był w szpitalu, a ja byłam w trakcie nawału. Wodę sobie nastawiłam mocno ciepłą, masowałam i pomogło. Ewentualnie spróbuj laktatorem ściągnąć, może coś pomoże.

Młoda Madzik ma rację - masować pod prysznicem i przystawić dziecko albo laktatorem "odessać" bo jak zrobi się zator to potem i stan zapalny może być i ropień.

Mi przy Mateuszu też zaczął się guzek robić i rozgoniłam go w jeden wieczór i już nie wrócił.

reklama
mloda tak jak piszą dziewczyny - masaż to najlepszy sposób. Boli to,ale trzeba rozmasować. Ja też miałam przy nawale.

Dziewczyny a ja poruszę ponownie temat witamin. Pogubiłam się,bo nie wiem teraz jak dawac. To znaczy młody jest i na piersi i na sztucznym mleku,więc jak to będzie teraz z witaminami? Podawać D i K???