reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
Dziewczyny ile wasze dzieci jedzą?? Mi się wydaje że Nadia pochłania ogromne ilości jedzenia:
7-8 śniadanie kromka chleba z serem albo szynką
11-12 jogurt
14-15 zupka
16-17 drugie danie
19-20 kolacja półtorej kromki chleba z serkiem szynką jakąś pastą ewentualnie kromka do tego parówka
20-21 360 ml kaszy mannej z butli
22-23 210 ml kaszy mannej z butli

W między czasie pożera owoce mandarynki banany jabłka itp. czasem jakiś chrupek czy paluszki. Wypija dwa niekapki wody z syropem (2*300ml)

Kurcze nie wiem co robić może to tylko taki etap po tym jak zaczęła chodzić, i wszystko się wkrótce ureguluje. Nie jest gruba, ale i tak jej obciełam butlę nad ranem bo uznałam że to już przesada.

styna z ta wieczorną kaszą to pojechałaś:-D niezłe ilości.
Juniorek już spi o 19, więc zjada to co Nadia, ale bez wieczornego posiłku, zamiast tego butla mleka 260ml. Czasami plus kanapka.

reklama
heh styna no to Nadia na noc wciaga tyle co moja Vika jadła ale ona za jednym razem :-p
ogólnie to Emka je prawie tak samo ale na śniadanko je np 3 kromki chlebka , no i na kolację tez więcej niż jedną :-)
a jak parówkę to ze 3 na raz nawet wciąga :-)
no i u nas najpierw o 12 zupka a póxniej sen , 2 dani i dopiero jogurty :-p
no i owoce to w między czasie całego dnia :-D haha
a na noc je 250-300 mleka zależyile jej się chce :-) czasem więcej czasem mniej..

zdaje mi się że wszystko o :-) ma apetyt dziewczyna i już :-)