reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
Matusia i dlatego ja w ciągu dnia miski psa daję do góry. Ciapa i tak w dzień nie je więc nie ma potrzeby kusić młodego, bo już też nie raz w nich grzebał.

No jasne jolek, że tak zrobię, ale to dopiero pierwsze wędrówki Majki po domu. Jak przyjeżdżamy do domu popołudniami, to raczej Majka tak nie baraszkuje po domu, bo idzie spać. W ten weekend jednak poznała wszystkie kąty naszego mieszkania, tylko pod łóżko Matiego jeszcze nie weszła, za to byłam tam ja i prawie na zawał zjechałam, jak ten burdel tam zobaczyłam. Pół soboty sprzątał i segregował zabawki dla "biednych dzieci".

widzę,że niektóre bobasy dbają o linię..

a dla tych które nie dbają- u nas hiciorem jest ostatnio- barszcz ukraiński z mięskiem, aż miska lata po stoliku takie jest zapotrzebowanie:-D Chyba buraki tak go pobudzają:eek:

dziewczyny a powiedzcie mi czy jak robicie mleko mm z kaszką to taka np. z bobowity i ile dajecie tej kaszki, a i czy smoczek musi by,c ten specjalny do kaszki. Bo sie zastanawiam, czy może jak dodam trochę kaszki do mleka to Oli lepiej to wypije.

alex ja daję 2 miarki kaszki jeśli zrobię 120 ml mleczka, a 4 miarki jeśli robie 210 ml. smoczki do kaszki wyrzuciłam, bo leciało zbyt mocno i Lenusia nie nadążała z połykaniem. dlatego "rozgryzłam" smoczek 2 , który był już niedobry i jest ok ;)

Alex ja mam zwykły smoczek 6+. Jeśli robię taką ilość że powinnam dać 7 miarek mleka, to daję4 +3 miarki kaszki.

reklama