reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
A u Nas dalej masakra z jedzeniem, totalnie nie chce nic jeść po za cycusiem, a w cycusiach pusto - kurcze a widać że głodny, a nic mu nie smakuje :(

Kurcze Żelka ani owocki? Próbuj coś fajnego ugotować dla małego.

Paulinka masło się klaruje, żeby usunąć z niego zanieczyszczenia i białko zwierzęce:tak:

ja juz gromadze przepisy zeby przerzucić do nowego wątku :-)

basiekkk u nas tez raz daliśmy galaretkę na spróbowanie i zrobiła furorę :-p
ale u nas ise za czesto galaretek nie je :-p

żelka może taki skok rozwojowy? u nas dziś M nagotował na cały tydzien pierś z indyka i drugie wieprzowinka.

dzieki Agacio! :* to bylo tutejsze angielskie maslo, ale maslo, prawdziwe :) i uwaga! niesolone! (maslo solone jest naprawde slooone, malo tego - kupilam raz tutejsza margaryne na murzynka i murzynek byl slonawy - fuj!)
Nastepnym razem kupie polska oselke i sprobuje znowu z klarowaniem.
A uzywam go do obiadkow. Czasem do budyniu wraz z zoltkiem.

Dziewczyny a co dajecie na śniadanko? Bo Igor nie chce pic mleka w dzien, pije tylko w nocy. Kaszek tez juz nie chce jesc i nie wiem co mu dawać.

Agniieszka ja jakis czas temu pisąłam co mozna takiemu dziecku na sniadanko zaoferowac , lub kolacyjkę :-)
oprócz tego mozna jeszcze dawać owsiankę , Emma uwielbia :-)

ja kanapki daję z różnymi serkami do niektrórych dodaje zioła :tak:
z wędlinką , z jajkami , czasami sama robnię jakś papkę na kanapkę do smarowania z różnych składników które może jesc :tak:daję tez mięsko...
no róznie można pokombinowac ,.. czasem z masłem czasem bez , zalezy co nakładam ;-)

reklama
A ja już nie muszę Majki karmić ani wymyślać co by tu Jej dać. Sama się żywi i to w misce psa :szok:. Przyłapałam Ją jak juz do buzi wkładała kawałek parówki z miski. Wystraszyła się mnie i upuściła go, ale pewnie nie raz jeszcze tam zawita :-D. Darmowe jedzonko, dostępne całą dobę :-D.