reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
My kaszkę tez jemy łyżeczką ale w ilościach małych tzn. 50-80 ml.
A pomyślałam o dodaniu kaszki do mm z myślą że może bardziej będzie chciał pić mleko z butli bo uczymy sie juz 2 m-ce i efekty nadal mizerne.
Paulina a do butelek nuk tez sa trójprzeplywowe?

alex nie pomogę bo mamy tylko z aventu.

co do kaszki to u nas też łyżeczka. kaszek w butli nie daję. a smoczki trójprzepływowe mamy bo mały pije bebiko odrazu z kleikiem i w zwykłych się zatykały. ale z tego co wiem nadaje się też do kaszek. ale nie takich bardzo gęstych.

kamcia wytlumacz pojęcie wygody w kontekście karmienia dziecka :-p nie wiem jak to wygląda u ciebie, ale jak Lenka sie budzi to nie ma opcji żeby sobie poleżeć, obojętnie czy ma jeść z butli czy z łyzeczki wstac trzeba i tak :-p
wieczorem jest u nas butla z prostego względu: mleczko z cycusia wydaje mi sie zbyt mało "konkretnym" daniem jeśli oczekuję, że ma pospać kilka godzin, a podawanie kaszki łyżeczką byłoby zbyt absorbujące w sytuacji gdy ma się wyciszyć i zachęcic do snu :tak: więc gdzie tu kurde wygoda??? :-p

Igor nie chce kaszki z łyżeczki dlatego dostaje z butli więc to na pewno nie moja wygoda tylko wybór dziecka!!

Ostatnia edycja:
co do kaszek to uwaga chwalę się dostałam się do akcji streetcomu i dostaliśmy paczką dosyć sporą z kaszkami nestle :laugh2:

a tak w ogóle dajecie dzieciom w rączki butelki, że same piją? ja daję z rączkami do aventu ale różnie to idzie , choć coraz bardziej sobie radzi. tylko że do mleka są duże. soczki np. sam pije w małych butelkach z rączkami z aventu.

Paulina a co trzeba zrobić żeby dostać taką paczkę???

Mój Igi od tak dawna sam butle trzyma że ja już zapomniałam jak to jest mu pomagać. On tylko przy tacie ściemnia że ma dwie lewe ręce :-)

paulina super! gratuluję! :-)

daje Lence do rączek butlę, obojętnie czy ma uchwyty czy nie. pije pięknie, ale jeśli chcę, aby sie "napiła" a nie jedynie "popiła" to jej pomagam :-)

reklama
jolek musisz się zarejestrować na stronie streetcom i będą przysyłać Ci ankiety najróżniejsze. jeśli będziesz spełniała ich kryteria to dostajesz za darmo dosyć sporawą paczkę.

ja już w kilku kampaniach ich byłam. teraz mam dostać jeszcze do testowania kapsułki ariel piorące.

co do butli to przy babci 2 lewe ręce, w ogóle babcia bojaźliwa obawia się że coś mu się przy tym stanie :-p a ja się nie cyckam ;-)