_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
mycha koncentratu nie radzę używać dla niemowląt... chyba że masz własnej roboty
lepiej przecier pomidorowy(to co innego) lub sparzone i zblendowane pomidorki
no i tak troszkę pietruszki , marcheweczka,por no i pierś możesz dać , tylkko najlepiej wygotuj ją w oddzielnym garnku , później pokrój czy tm pomiel i dodaj do zupki
z ogórkową tak samo ,
a brzuszek nie powinien boleć , na pczątku daj troszkę , żeby sprawdzić reakcję brzuszka na ogórasy
ale tak jak pisąłam wcześńiej Vi wcinała same ogórki (nie z zupy) kiszone i nic ją po nich nie bolało :-)
a tak z ciekawostek.. znalazłam od kiedy można kasze podawać no i ponoć od 10 msc :-)
lepiej przecier pomidorowy(to co innego) lub sparzone i zblendowane pomidorki
no i tak troszkę pietruszki , marcheweczka,por no i pierś możesz dać , tylkko najlepiej wygotuj ją w oddzielnym garnku , później pokrój czy tm pomiel i dodaj do zupki
z ogórkową tak samo ,
a brzuszek nie powinien boleć , na pczątku daj troszkę , żeby sprawdzić reakcję brzuszka na ogórasy
ale tak jak pisąłam wcześńiej Vi wcinała same ogórki (nie z zupy) kiszone i nic ją po nich nie bolało :-)
a tak z ciekawostek.. znalazłam od kiedy można kasze podawać no i ponoć od 10 msc :-)
5 miesiąc | marchew |
6 miesiąc | ziemniaki, korzeń pietruszki, liście koperku, dynia, ryż |
7 miesiąc | bakłażan, brokuły, brukselka, buraki, cukinia, fasolka, groszek, kabaczek, kalafior, kalarepka, pomidory, por, szparagi, szpinak, soczewica |
10 miesiąc | papryka, sałata, szczypiorek, kasze |
13 miesiąc | czosnek, kapusta, kukurydza, ogórki |
Ostatnia edycja: