reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
Paula, ja daję Julkowi kaszki z Bobovity właśnie, ale nie codziennie tylko raz na kilka dni. Myślę, że w takich ilościach ten cukier nie szkodzi. Nie jesteśmy w stanie ochronić dzieci przed wszystkimi niezdrowościami:)

dziewczyny jak to jest z tym żółtkiem czy tez już mogę podawać jak karmie cycusiem?
i jeszcze jedno jak sa te schematy żywienia i podany jest wiek np 7-9 miesięcy to ma to być skończone 7 miesięcy, czy już powinnam sie stosować do tego wieku bo juz nie wiem?

Alex - koniec 6 miesiąca zaczyna 7, więc weszliście w 7 miesiąc. Powinnaś podawać 1/2 żółtka co drugi dzień.

Jestem powoli podłamana Zośką. Nic nie chce jeść, tzn. z nowości:wściekła/y:
w ogóle buzi nie chce otwierać i już! M głupa już z siebie robi, zeby ją rozśmieszyć, cobym mogła jej wetknąć łyżeczkę, albo chociaż palec z jedzonkiem, ale małpucha nauczyła się chichrać z zamkniętą buzią:wściekła/y::-D:wściekła/y: i najlepsze jest to, że jak jej nie karmimy, to śmiej esię normalnie!

Alex - tak, przy karmieniu piersia tez zalecane jest wprowadzenie polowy zoltka co 2 dzien ;)
7 miesiac to ten po skonczonym 6 - juz u Was leci 7, trzeba sie stosowac jak pisza w siodmym :)

dzięki!
Lepi u nas z karmieniem jest podobnie dwie pierwsze łyżeczki otwiera buźke a nastepne nie i też sie wyglupiam, spiewam i rozśmieszam zeby tylko otworzyl buxkę a wtedy ja szybciutko wkładam mu łyżeczkę ale ostatnio tez się zcwanił i tez nie chce sie śmiać z otwartą mordką!

reklama
Lepi jak jak pisałam my na MM i już 2 miesiąc borykamy się z wprowadzaniem nowych pokarmów i jest koszmar Zosia otwiera buzię w przeciwieństwie do Twojej Zosi :) ale...trzyma tyle w buzi jedzenie że nie ma szans dać kolejnej łyżki i ani nie wypluje ani nie połknie i czekam....czekam...aż coś z tym zrobi żeby kolejną wcisnąć i czasem mija pół godziny a ona może zje parę łyżek obiadku koszmar.....kaszek też nie tyka