reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie

reklama
Paula, ja daję Julkowi kaszki z Bobovity właśnie, ale nie codziennie tylko raz na kilka dni. Myślę, że w takich ilościach ten cukier nie szkodzi. Nie jesteśmy w stanie ochronić dzieci przed wszystkimi niezdrowościami:)

dziewczyny jak to jest z tym żółtkiem czy tez już mogę podawać jak karmie cycusiem?
i jeszcze jedno jak sa te schematy żywienia i podany jest wiek np 7-9 miesięcy to ma to być skończone 7 miesięcy, czy już powinnam sie stosować do tego wieku bo juz nie wiem?

Alex - koniec 6 miesiąca zaczyna 7, więc weszliście w 7 miesiąc. Powinnaś podawać 1/2 żółtka co drugi dzień.

Jestem powoli podłamana Zośką. Nic nie chce jeść, tzn. z nowości:wściekła/y:
w ogóle buzi nie chce otwierać i już! M głupa już z siebie robi, zeby ją rozśmieszyć, cobym mogła jej wetknąć łyżeczkę, albo chociaż palec z jedzonkiem, ale małpucha nauczyła się chichrać z zamkniętą buzią:wściekła/y::-D:wściekła/y: i najlepsze jest to, że jak jej nie karmimy, to śmiej esię normalnie!

Alex - tak, przy karmieniu piersia tez zalecane jest wprowadzenie polowy zoltka co 2 dzien ;)
7 miesiac to ten po skonczonym 6 - juz u Was leci 7, trzeba sie stosowac jak pisza w siodmym :)

dzięki!
Lepi u nas z karmieniem jest podobnie dwie pierwsze łyżeczki otwiera buźke a nastepne nie i też sie wyglupiam, spiewam i rozśmieszam zeby tylko otworzyl buxkę a wtedy ja szybciutko wkładam mu łyżeczkę ale ostatnio tez się zcwanił i tez nie chce sie śmiać z otwartą mordką!

reklama
Lepi jak jak pisałam my na MM i już 2 miesiąc borykamy się z wprowadzaniem nowych pokarmów i jest koszmar Zosia otwiera buzię w przeciwieństwie do Twojej Zosi :) ale...trzyma tyle w buzi jedzenie że nie ma szans dać kolejnej łyżki i ani nie wypluje ani nie połknie i czekam....czekam...aż coś z tym zrobi żeby kolejną wcisnąć i czasem mija pół godziny a ona może zje parę łyżek obiadku koszmar.....kaszek też nie tyka