reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

reklama
nie mówcie ,że nie czytacie składów, przed zakupem.:szok:

ja też mam żal do juniora jak wciąga zupę;-) jak pije z butelki moje mleko, to podobnie, mimo ,że moje.Ale po jedzonku zawsze jest cycuś i uśmiechy do mamusi:-)

Jaipur akurat składu kaszek nie czytałam :p

Igi dostał dzisiaj w gościach herbatniki z HIPPA i mu nie smakowały. Wcale się nie dziwię bo są takie tekturowe w smaku i przesłodzone jak dla mnie.Nawet ciapa ich nie chciał .

Ostatnia edycja:
ja znam jedną smakowa kaszke bez cukru - z holle jaglana o smaku jablkowo-gruszkowym (po 6 msc) i hipp ma kaszke na dobranoc bez cukru jabłkową, ale ta ma gluten

Maja może spróbuje kaszkę dać a jak nie to jak mówisz za jakiś czas ale nie wiem czy mała zje ona po prostu raz pociągnie posmakuje że kaszka głowa w drugą stronę i koniec ale będziemy próbować....a owocki też próbowałam dodawać lipa;/

U nas nie ma żadnych problemów z jedzeniem. Miki wcina wszystko, co mu się da, a najchętniej danonki.
Na jednej z wizyt u naszej lekarki pytałam, jak z tym serkiem i innymi "dorosłymi" rzeczami. Powiedziała, że na spróbowanie można dawać po trochu wszystkiego (oczywiście z rozsądkiem), dlatego ostatnio Miki często podjada z mojego talerza ziemniaki, a wczoraj nawet trochę kotlecika mielonego (tej ośródki). Z zupkami też nie ma problemów, ale nie zjada dużo. Ryba też mu smakuje :)
Ostatnio jadł jabłuszko z banankiem i gruszką i przyznam, że bardzo mu smakowało. Kiedyś dawaliśmy mu jabłuszko do memłania, ale niestety już umie je ugryźć więc zamieniliśmy na marchewkę. A taka zimna z lodówki dodatkowo działa kojąco na dziąsełka.
Wszystko gotuje małemu sama, więc mogę nieco bawić się proporcjami i za każdym razem obiadek ma inny smak.

Najdziwniejsza rzecz jaką jadł Miki? Lody :)

Bardzo prosze was o pomoc,bo juz naprawde nie mam pomyslow i brakuje mi sil.Moja niunia ma problem z brzuszkiem,to jakies kolki to bolace gazy i zaparcia. Juz radzilam sie was w tych sprawach,ale od wczoraj znow jest problem. Mala sie obudzila z krzykiem w nocy,wyginala sie jak opetana,miala bolace gazy,no masakra,nie weim od czego,juz nie mam cierpliowsci bo co chwile ten problem wraca,zastanawiam sie czy nie zmienic mleka na bebilon comfort bo jest na bebiko 1,moze pomoze...kupa zielona,robiona z moja pomoca...diety pilnuje,same rozluzniajce rzeczy i nie powodujace wzdec,bylam u lekarza to mowil ze to normalne,ale mi nie bardzo pasuje to,ze patrze jak dziecko sie meczy...co robic??

Próbowałaś przykładać ciepłą pieluchę na brzuszek i masować? U nas pomogło (ewentualnie ciepło z suszarki).
I może idź do innego lekarza? chociażby na kosnsultację

reklama
Domowe sposoby zawodza,wywar z suszonych sliwek ani nic innego nie pomaga...pieluszka pomagala przy kolce ale zaparcie to calkiem co innego...