reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

Czarna, ja zmieniłam bebiko na bebilon, bo Majka miała problemy z robieniem kupki, a jak już się udało po 6 dniach nawet, to była mega twarda. Może zrób Jej herbatkę ułatwiającą trawienie taka granulowaną. Chociaż każda może polecać Ci cos innego i możesz bałaganu narobić, tu herbatkę, tu sliwki , moim zdaniem idź po poradę do pediatry. Niech zbada brzuszek, co to takiego i co powoduje taki stan.

reklama
czarna ja bym mleko zmienila wiem ze po nanie niektorzy skarza sie na zaparcia ale byc moze bebiko tez moze je powodowac u nas to mleko sie sprawdza. Zmien i zobaczysz

matusia i pomogl ten bebilon?? zwykly czy komfort?
Czy zmiane mlea trzeba konsultowac z lekarzem??
Wlasnie 24-go mam wizyte u pediatry to zobacze co i jak,ale chyba jednak sie zdecuduej na bebilon comfort,juz sie chwytam wszytskiego...mam w domu herbatke z rumiankiem i melisa,moze pomoze,wiem ze w tej ulatwiajacej trawienie jest koper wloski,a on powoduje u nas olbrzymie bole brzuszka...

ja bylam najpierw na nanie ale po tym ulewala strasznie zatwardzen nie ma ani po jednym ani po drugim. Ja zmiene mleka nie konsultowalam z lekarzem tylko na wizycie powiedzialam ze zmienilam. Co do bol brzucha my jeszcze uzywamy wody koperkowej tzn raz uzylam i niewiem czy pomoglo bo tez niewiem czy wtedy byl bol brzucha czy porpostu humory

Z tym mlekiem to tyle opinii co dzieci. Ja najczęściej słyszę o zaparciach po nanie, ale spotkałam się też z takimi opiniami po bebiko, a nawet bebilonie. My mieliśmy bebilon i było ok, teraz przeszliśmy na bebiko i też jest ok. Wszystko zależy od dziecka.
I zmiany mleka też nie konsultowałam z pediatrą.

czarna, w dzień wypiła bebilon i po kilku godzinach poszła kupa taka po pachy, to było dawno, więc te kupy takie mleczne tylko były. Potem znów miała przerwy po 2 dni nie robienia kupki, ale już się tak nie męczyła. Do dziś stosujemy bebilon i jest ok. Teraz miała problem z twardymi bobelkami i zrobiłam Jej tą herbatkę raz tylko ale 120 ml wypiła i tez pomogła. Zmianę mleka konsultowałam z koleżankami z forum :-)

Jeśli chodzi o mleko to my dalej piersiowi. A kiedy pytamy pediatry o jakieś dla Mikiego (żeby zrobić mu kleik czy coś na mleku), to mówi, że zwariowaliśmy skoro chcemy małemu dawać mm

reklama
matusia a jak z rozszerzeniem diety,nie mielsicie problemow,co mala wcina??Wszytsko?? i nie ma problemow z kupa? Spytam jeszcze raz,czy dajesz bebillon comfort czy zwykly??