reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

Lepi nie chce marchewki to nie dawaj. Świat się nie zawali ;) Jest dużo innych warzyw.

Mati wczoraj dostał jabłko ale aż go trzepało od kwaskowatości. Dzisiaj przemyciłam mu je w mannie :) I tak się objadł kaszką, że cycka nie chce po 3 godzinach :/

Dzisiaj ważymy i ciekawe czy będzie plus czy nie ;)

reklama
Tak sobie mysle, ze te chrupale Hope powinny byc ...jagodowe! koloru jagodowego! zrob taki fotomontaz :))

Moja bzdziagwa mala jablka utartego tez nie zjadla ostatnio.. krzywila sie jakby kwasne, a takie slodziutkie bylo.
Jutro sprobuje znowu kaszke podac po tygodniu przerwy...
Drugie podejscie dzisiaj do tegoz samego obiadku bylo juz lepsze, ale dalej to nie to... nie nie.. ehhh
Futrzaczku - super, przynajmniej Filipek ma apetyt na nowosci!

Czy Wasze maluchy zjadaja po wielkim sloiku tych obiadkow dziennie?? Wyczytalam ost. ze, cyckowe przynjamniej, to 10 g jakiego miecha z jarzynami styknie na dzien. <?>

Jagoda z chrupkami - po prostu wymiata!!!:-D

Tu znów podzielę sie mądrościami naszego pediatry.....nie zrażac się jak dziecko czegos nie chce jesc - dzieci średnio dopiero po 13 razie załapują nowy smak

co do obiadków to... Staś jest cyckowy, ale ma niskie żelazo i chyba dlatego dostałam zalecenie żeby już dawac obiadek mięsny zamiast jednego karmienia (ok. 180 g czyli półtora małego słoiczka), wiec kupuje po 3 z jednego rodzaju i mam obiad na 2 dni.

Ostatnia edycja:
Maja 10 gr??? To ledwie ze trzy łyżeczki. Mati jest ciągle cyckowy i jak daję mu obiadek (nie codziennie, eksperymentujemy) to daję mu tyle ile chce. Tym sposobem ostatnio zjadł w 15 minut cały duży Hipp 190 gr. Ale jeszcze nie musimy wprowadzać na stałe obiadku. Dzisiaj planuję nic nie dawać tylko mleko. Szkoda mi jeszcze zrezygnować z jednego cyckowania na stałe bo wiadomo, że będzie mniej pokarmu a nie chce mi się jeszcze taszczyć ze sobą obiadków na każdy wyjazd poza dom :sorry: Ale ładnie już je z łyżeczki więc nie martwię się jak już obiadek będzie na stałe. Produkuję jeszcze baterię pustych słoiczków i będę próbowała sama coś ugotować czasem.

Ja po akcji z polikami postanowiłam codziennie gluten podawać, żeby sprawdzić czy to on jest winowajcą. Wczoraj była manna w mleku, dziś manna w zupie (mamusia brokułową synkowi zrobiła - pyszna:)), zobaczymy co się będzie działo.

Madzik a dajesz całą butlę manny??

Bo ja raz dałam całą butle tzn 150 ml(wg przepisu 5 łyżek na 150 ml wody) a lekarz mi powiedział że mamy wprowadzać gluten tzw.ekspozycja a nie od razu butlę całą że to ma być 2-3 gramy dziennie glutenu a tyle co ja daje to dopiero po 10 miesiącu i już zgłupiałam jak z tym glutenem jest.....

a u nas dalej strajk na mleko z butli, oszalec mozna, ale np mleko z lyzeczki rewelacja...nie chce caly czas mu robic tych kaszek,bo geste, a on ma te zaparcia, a mleko jakies przeciez musi pic...no i walczymy lyzka i nawet dobrze mu idzie i mu sie podoba, tylko szkoda ze mi srednio :) moze sprobujemy z jakims kubkiem niekapkiem na mleko, juz sama nie wiem :)

co do glutenu my narazie kaszke manne jemy co kilka dni jak sie przypomni :) dodawalam do mleka, albo zjada sloiczek jabluszek z kaszka lub jarzynowa z kaszką, tam jest porcja glutenu odpowiednia do wieku zgodnie z tabela zywienia

emika kubki niekapki są juz od 4 miesiąca życia, może będzie ok. ja kupilam Lence taki od 6 miesiąca, ale jednak za szybko leci.

reklama