reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

Moja dzidzia nadal gardzi kaszkami, jest wręcz oburzona, za to coraz chętniej je moje zupki zamiast kupnych, buuu, będę musiała gotować buuuuuuuu :cool:

Jestem na etapie kupna zestawu do samodzielnego jedzenia, co polecacie? Gadżeciara jestem :-p

reklama
wytłumaczcie mi cus kochane bo ja zacofana jestem ... szukam kaszki mannej dla dzieci i wszędzie widze "mleczną" ... to to? a jak nie mleczną, to ze słodkimi dodatkami. nie ma takiej zwykłej, bez gotowania???

plisss odpowiedzcie Brze :-D

hope my mamy TT images.jpeg łyżeczki silikonowe baby ono 111.jpeg jutro lecę po nowe, bo się zużyły, obowiązkowo proponuję wdzianko z ceratką, najlepiej z rękawkami :-D

Hope to ja proponuję dużo ceraty :-) Ewentualnie folii malarskiej w celu ochrony otoczenia :-D

A poważnie to ja się nie znam niestety. Paula wykazywała beztalencie w samodzielnym jedzeniu więc nie brnęliśmy w tym kierunku.

Bra chodzi Ci o zwykła mannę do gotowania? Taką w "ziarenkach"? To poszukaj na dziale kasz, mąk i cukrów bo niekoniecznie będzie na dziecięcym.

Edit: czytanie jest w zakresie szkoły podstawowej - to do mnie. Piszesz, że bez gotowania a ja o gotowaniu. Ja nie widziałam bezmlecznej do zalewania niestety. Mam taką z mlekiem już do zalewania wodą.

Ostatnia edycja:
Brze:-D ja się na kaszkach nie znam, moja gardzi to nie zgłębiłam tematu ale zwykłą mannę ekspresową kupisz na półce z makaronami, ryżami, kaszami itd. Bez mleka. I dla dzieci to jest też przecież.

A co wy z tymi łyżeczkami robicie, że się zużył cały komplet:szok: Też takie mam i nic im nie jest :sorry:

Marzanno muszę, dzieć mi wyrywa łyżeczkę, samo chce się karmić, najwyżej psami krzesełko obstawię, bo właśnie zamówiłam :-)

Wrrrrróć, łyżeczki mam plastikowe.

bra kup sobie orkiszową z Holle i nie marudź:-D

te łyżeczki to zużyły Ci sie w sensie, że pofarbowały od marchewki?

na zestawach się nie znam, fajny widziałam z MAM.

te silikonowe bardzo przeyjmują kolory od jedzonka i robią sie nieapetyczne- niebieska zrobiła się zielona, a różowa pomarańczowa :-D

no to czemu zaraz nieapetyczne, zielony i pomarańczowy to fajne kolory :-D

Hope w sumie to fajnie że chce jeść sama. A ja nawet wiem czemu. Bo Ty za wolno podajesz :-D

Mamusie, których bąble są na mleczku modyfikowanym, powiedzcie mi ile razy Wasze szkraby jedzą mleczko w ciągu dnia? bo nie wiem czy mojemu Kubie zastępować jakieś mleczko czyms innym? Jak wygląda menu Waszych maluszków? Bo u mnie jest tak:
5.00 mleko 180g
8.00 mleko 180g
11.00 zupka 200g
14.00 mleko 180g
17.00 mleko 180g
18.00 soczek, albo jabłuszko tarte 100g. (traktuje to jako przekąskę między posiłkami)
20.00 kaszka mleczno-ryżowa 180g
Co o tym myślicie?

reklama
bra - ja gotuję zwykłą mannę na wodzie i zajmuje mi to 3 minuty, więc nie ma tym wiele roboty. Troszkę wody w garnuszku, ok. 2/3 łyżeczki kaszki błyskawicznej i gotujesz 2-3 min. ja podaję z moim mlekiem, więc trochę zajęcia mam z odciąganiem, ale za jakiś czas zacznę chyba podawać z mm, albo tą mleczną kaszkę.