reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Moja dzidzia nadal gardzi kaszkami, jest wręcz oburzona, za to coraz chętniej je moje zupki zamiast kupnych, buuu, będę musiała gotować buuuuuuuu :cool:

Jestem na etapie kupna zestawu do samodzielnego jedzenia, co polecacie? Gadżeciara jestem :-p

reklama
wytłumaczcie mi cus kochane bo ja zacofana jestem ... szukam kaszki mannej dla dzieci i wszędzie widze "mleczną" ... to to? a jak nie mleczną, to ze słodkimi dodatkami. nie ma takiej zwykłej, bez gotowania???

plisss odpowiedzcie Brze :-D

hope my mamy TT images.jpeg łyżeczki silikonowe baby ono 111.jpeg jutro lecę po nowe, bo się zużyły, obowiązkowo proponuję wdzianko z ceratką, najlepiej z rękawkami :-D

Hope to ja proponuję dużo ceraty :-) Ewentualnie folii malarskiej w celu ochrony otoczenia :-D

A poważnie to ja się nie znam niestety. Paula wykazywała beztalencie w samodzielnym jedzeniu więc nie brnęliśmy w tym kierunku.

Bra chodzi Ci o zwykła mannę do gotowania? Taką w "ziarenkach"? To poszukaj na dziale kasz, mąk i cukrów bo niekoniecznie będzie na dziecięcym.

Edit: czytanie jest w zakresie szkoły podstawowej - to do mnie. Piszesz, że bez gotowania a ja o gotowaniu. Ja nie widziałam bezmlecznej do zalewania niestety. Mam taką z mlekiem już do zalewania wodą.

Ostatnia edycja:
Brze:-D ja się na kaszkach nie znam, moja gardzi to nie zgłębiłam tematu ale zwykłą mannę ekspresową kupisz na półce z makaronami, ryżami, kaszami itd. Bez mleka. I dla dzieci to jest też przecież.

A co wy z tymi łyżeczkami robicie, że się zużył cały komplet:szok: Też takie mam i nic im nie jest :sorry:

Marzanno muszę, dzieć mi wyrywa łyżeczkę, samo chce się karmić, najwyżej psami krzesełko obstawię, bo właśnie zamówiłam :-)

Wrrrrróć, łyżeczki mam plastikowe.

bra kup sobie orkiszową z Holle i nie marudź:-D

te łyżeczki to zużyły Ci sie w sensie, że pofarbowały od marchewki?

na zestawach się nie znam, fajny widziałam z MAM.

te silikonowe bardzo przeyjmują kolory od jedzonka i robią sie nieapetyczne- niebieska zrobiła się zielona, a różowa pomarańczowa :-D

no to czemu zaraz nieapetyczne, zielony i pomarańczowy to fajne kolory :-D

Hope w sumie to fajnie że chce jeść sama. A ja nawet wiem czemu. Bo Ty za wolno podajesz :-D

Mamusie, których bąble są na mleczku modyfikowanym, powiedzcie mi ile razy Wasze szkraby jedzą mleczko w ciągu dnia? bo nie wiem czy mojemu Kubie zastępować jakieś mleczko czyms innym? Jak wygląda menu Waszych maluszków? Bo u mnie jest tak:
5.00 mleko 180g
8.00 mleko 180g
11.00 zupka 200g
14.00 mleko 180g
17.00 mleko 180g
18.00 soczek, albo jabłuszko tarte 100g. (traktuje to jako przekąskę między posiłkami)
20.00 kaszka mleczno-ryżowa 180g
Co o tym myślicie?

reklama
bra - ja gotuję zwykłą mannę na wodzie i zajmuje mi to 3 minuty, więc nie ma tym wiele roboty. Troszkę wody w garnuszku, ok. 2/3 łyżeczki kaszki błyskawicznej i gotujesz 2-3 min. ja podaję z moim mlekiem, więc trochę zajęcia mam z odciąganiem, ale za jakiś czas zacznę chyba podawać z mm, albo tą mleczną kaszkę.