madzik_k własnie powiem Ci ze ta butla tez nie bardzo mnie przekonuje tylko ktos podrzucil pomysl i tak juz wszystkiego sie lapie....probowalam ja przetrzymac 3 dni nie dawalam obiadku i potem znowu i cos Ty lipa nie je dalej a dodam ze deserki je i soczki tez pije ale pewnie dlatego ze slodkie a i za kaszkami tez srednio przepada
reklama
Hmm to nie wiem co poradzić A próbowałaś sama zupki robić? Aaaaaaaaa jeszcze mi do głowy przyszło, że Julek na przykład woli jak obiadek jest taki fajny ciepły, a nie tylko letni. Nie wiem, trzeba szukać jakiegoś rozwiązania, będę myśleć Trzymam kciuki
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
Madzik- racja z tą "ciepłością " obiadku może to być powód nie chęci w jedzeniu
Wiecie co grzeje małej obiadki wydaje mi się że są ciepłe, a sama też próbowałam gotować i nic z tego powiem Wam że jestem już trochę tym załamana bo to długo trwa i każde podejście do obiadku to koszmar i ja się denerwuje i stresuje i mała też nie chce jeść....:-(
don_kichot
Fanka BB :)
czytalam gdzies ze czasem mozna dodac troszke soli lub cukru, wiem ze w duzych ilosciach jest to niewskazane ale moze sie uda ?
bombelq a może kwestia pozycji do karmienia obiadkami,może coś zmień chyba że już próbowałaś,może niech ktoś ją trzyma na kolanach i wtedy Ty z łyżeczką "samolocik" , my najpierw tak, póżniej ja sama mojego trzymałam na kolanach i dawałam mu, później była próba w bujaczku, a teraz w krzesełku na półleżąco, bo mamy takie rozkładane właśnie.
Bozeee,dziewczyny pomozcie...mamy problemy z zaparciami i do tej pory bylo ok,podaje malej jedzenie rozluzniajace,kasze jaglana,dynie,szpinak,sliwki,gruszki do picia wlasnorecznie zrobiony wywar z suszonych sliwek.No i zaczelam wprowadzac miesko i problem powrocil,znaczy sie kupa jest,ale twarda i mala placze jak ja robi,co mam robic,bo juz wyczerpuja mi sie pomysly.Czy to przez mieso? Ono moze powodowac zaparcia?
reklama
tam chyba była jagnięcina- spróbuj może lżejsze mięsko, albo rybka.W składzie- sprawdziłam na stronie producenta, na drugim miejscu maarchew, więc zagęszcza kupki podwójnie.Kasza jaglana na 7 ,wiec bardzo niewiele jej jest- spójrz sama:
http://www.bdsklep.pl/product-pol-3...-kaszka-jaglana-po-5-miesiacu-zycia-125g.html
http://www.bdsklep.pl/product-pol-3...-kaszka-jaglana-po-5-miesiacu-zycia-125g.html