reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
kamcia od razu zrobiłaś ;D słoiczek z jarzynową z kurczakiem otworzyłam ;)))
ale przyznac muszę, że przez dwa dni sie objadała, że jej się uszy trzęsły. trzy dni to juz najwyraźniej za dużo ;)
dostała więc w zamian deserek - juz było ok ;))) choć krzywila sie bardziej jak przy konkretach ;) będzie mięsna po matce cos czuję ;)

pytam zrobiłas bo słyszałam że kupne można najpóźniej na 2 dzien zjeść także pomyslałam że to domowa :-) hehe
ja daję małej zupki z kawałeczkami makaronu czy marchewek i sie nie krztusi a ładnie memla i połyka sobie :-)
a papka cała brudna :-D a jak się śmieje słodko :-D

U nas dzisiaj była pomidorowa z ryżem i kurczakiem ale jej smakowała. Wogóle zauważyłam że jak ugotuję zupkę i rozgniotę widelcem to je bez problemu a jak zmiksuje to jest blee.
Bra a co ty myślałaś ile można jedno i to samo w kółko każdemu by się znudziło:-)

Ostatnia edycja:
a jak karmicie dzieciaczki? znaczy teraz po 6 mż na opakowaniu mleka piszę że mleko 3 razy dziennie, więc pozostałe posiłki to co? u nas jest raz dziennie obiadek jakiś, jeden posiłek można kaszką zastąpić ale to i tak za mało, mała jada koło 4, potem 7, 11, 14 obiad, 17 mleko i 20 mleko,
no i mój mały nie wie że zmiana czasu była ;/ muszę go znowu ustawiać ;/ grrr

reklama
my teraz jemy 5 razy dziennie, gdzie ostatnio staram się jedno mleko zastępować jakąś zupką czy warzywkami z mięskiem i w między czasie jak się uda to pół słoiczka jakiegos owocka, trochę mało czasu na te jedzonka :) bo jemy co 3 h, tak nam wypada, od około 8 zaczynajac rano i ostatnie mleczko ok 20