reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie

reklama
Maja ale jaki masz problem z odmierzaniem???

Polci widać kaszka smakowała.

Igor dziś dostał królika z warzywkami z Gerbera. Wcinał jak szalony i pierwszy raz wrąbał cały słoiczek.

u nas o 8 mleczko mm
o 10 cucuś
o 12 znowu mm
o 14 obiadek/deserek zapity cycusiem
o 16 mm
o 18 cycus lub mm
i całą nocke cycuś co mniej więcej 2 godziny ostatnio ;/

jejciu jaka Polcia słodziutka!!!! schrupalabym ją :)
jolek doczytałam :) super :) dobre mięsko jest dobre :)
ja kupiłam dzis młodej ziemniaczki w potrawce z królikiem ;)

Ostatnia edycja:
Jolek bo tego glutenu 2 czy 3 gramy na poczatku trzeba dawac, i zwykla kasze manna to latwo na lyzeczcce odmierzyc tyle.. a to jest juz manna mleczna - z mlekiem modyfikowanym i nie wiem ile tego tam ma w sobie tak naprawde.. :/ Wiesz o co mi chodzi?? :p

Dzieki dziewczyny!:*

Majeczko jaka Polusia śliczna, oczu od niej oderwać nie mogę, widać kaszka smakowała.

Dziewczyny apropo glutenu jak często podajemy? Dwa, trzy razy w tygodniu wystarczy??

No tak wlasnie sie zastanawialam jak czesto?, a my tylko raz ta kaszke dopiero ... Byl tez chlebek do ciamkania - pietka.. Czyli jakas tam dawka glutenu byla ;P

Jaipur gdyby nie ten Twoj wylewny pediatra ... ehhh... hahahahhah
Moj to tylko, ze dziecku nic nie trzeba.. oprocz maminego mleczka.. zadnych dodatakowych info.. zreszta rzadko sie widzimy, przy szczepieniu tylko.. pf

reklama
maja my też na szczepieniach tylko, ostatnio była jedna nadprogramowa wizyta z katarem.Pediatra jest ze szkoły,że mamine mleko super, tylko trzeba pilnowac żeby nie przegapić momentu wprowadzenia jedzenia, więc mnie ściga na wizytach co i jak daję poza mlekiem.skutek tego takie ,że wizyta to prawie godzinka z głowy.Dostałam rozpiskę co do karmienia, a i w książeczce z bobovity fajnie jest to opisane.(książeczkę dostałam razem z próbką jakiegoś deserku,bo się zarejestrowałam na stronie).

Ostatnia edycja: