reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

jaipur a jak u ciebie blw?

no i jak to jest z butelką, bo pamiętam, jak pisałyście, że po butli - mm- dziecko lepiej najedzone i śpi dłużej w nocy. u nas to sie nie sprawdza, jak by nie było różnicy jeśli chodzi o stopień najedzenia.

jolek o 20 dam butelkę, ale do usypiania cycuś niezmiennie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dzisiaj dałam małej zupę ogórkową tą samą którą ja jadłam zblendowałam i wcinała ze smakiem obserwowałam czy nic jej nie będzie i nic jej nie jest. Więc postanowiłam dawać jej te same zupy co ja jem wiadomo przed przyprawieniem będę dla niej odlewać.
Mandrzejczuk Nestle na 6-7 łyżek na 150 wody to jest mleczno ryżowa i ta ma taką gładszą kosystencje a bobovita jest na 150 mleka modyfikowanego i wsypuje 3 to jest ryżowa i jest jakby "owsianka". Moja Nestle wcina a bobovity nie chce wogóle, i to nestle musi być płynna więc robię z polowy porcji proszku aby mogła butelką pić inaczej nie zje.
Bra tak teraz myślałam jak to jest u nas z tymi porami karmienia i wyszło mi coś takiego
6:00 cycuś
9:30 cycuś(bo moja Nadia do 10:30 oczek nie otwiera tylko przez sen krzyczy o cyca)
12:00 owoce,
14:00 obiadek,
17:00 deserek, (ewentualnie cycuś lub butelka jak uda się oszukać)
19:00 cycuś,
21:00 kaszka ( na pół śnie inaczej nie tknie)
A pije bobo fruty ok 250ml herbatke malinowa z dzika roza i koper włoski, po mamusi ma wstręt do wody i nie chce.
Żelka zrob dzien przerwy z mm i moze sie obrazi. Moja miała bunt cały tydzien poprzedzajacy moj slub ja juz tak sie balam ze bede co 2 godziny zjezdzac aby karmic a w dniu slubu jej przeszlo ze musialam przyjezdzac sciagac a ona butle ciagla.

Ostatnia edycja:
a wiecie co, moj lekarz (tzn. pediatra) powiedzial,ze mam jeszcze nie wprowadzac zadnych posilkow jedynie jako deserek jablko z bananem... ale zeby nie zastepowac zadnego posilku...

dla mnie to chore.
rano daje mu kaszke wcina az mu sie uszy trzesa, potem mleczko, obiadek, mleczko, owoce i mleczko, czasem jeszcze kaszke... ale nic mu nie ma...

chyba nie zrobie zle jak mu nadala bede rozne posilki podawac?

reklama