reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
U nas też kryzys z jedzeniem mleka ,chyba nadszedł czas kolejnego skoku i czarnych chmur :) jak wypijał po ok 200 ml mleka 5 x dziennie, tak teraz ok 80-100, i jak ma humor to ok 150

ja zdecydowałam sie podawać jednak mm pozostawiając przy tym pierś. mm je 4 razy dziennie po 120 ml, ale czasami nie zjada wszystkiego, w międzyczasie pierś, pierś tez jest przy zasypianiu.
no i co moge powiedzieć, tak jak robiła kupki co 2-3 dni, tak od środy jak podaje mm kupka jest codziennie.
nie powiem, bo ciężko mi z tym, ale z drugiej strony dobrze, że nie odrzuca butelki, bo za tydzień zaczynam studia i byłby kłopocik.

Bra pamiętaj,że to Ty jesteś mamą Lenki i wiesz co jest dla niej najlepsze :tak: Buziol dla Was

Ja Igora karmię piersią od czasu do czasu dostaje butlę i świat się od tego nie zawalił :blink:

Ostatnia edycja:
Bra, cokolwiek zdecydujesz będzie to najlepsze dla Twojej córeczki, bo to Twoje dziecko. I nie miej wyrzutów sumienia, mm to nie koniec świata, butelkowe dzieci są tak samo kochane jak cycowe:)

Bra- dziewczyny mają racje :tak: mu tu się radzimy pytamy i odpowiadamy a decyzja ostateczna zawsze należy do rodziców :-) ale kotek nie wykręcisz się od jedzenia o nie ! dalej utrzymuj dobrze zbilansowaną dietę ok ?

dzięki kochane :) pierś to dalej podstawa więc jesć dalej będę lepiej :D zmobilizowałyście mnie, jestem wam wdzięczna za wasze opinie i grzecznie sie do nich stosuję ;) :*
i mam do was jeszcze pytanko : jak ustawiłyście pory karmienia? ja mam problem z tym kiedy podać deserek itp. przed mleczkiem źle, bo głodna, po mleczku źle, bo najedzona... macie w ogóle stałe pory karmień? u nas do tej pory był cycuś na żądanie... czy przespałam moment gdy powinno się to regulować?

Ostatnia edycja:
reklama
bra u nas jest kolo 7-8 kaszka pozniej 10-11 kaszka 13-14 obiadek 16-17 deserek kolo 19 kaszka i spac czasem deserek dostanie kolo 10-11 a wtedy kaszke 16-17 tylko sama sie zastanawiam bo w jej wieku powinna 4 razy dostawac porcje mlecznatu wychodzi 3 czy noc tez sie liczy? bo nie mam jak wcisnac