reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

czyli widzę, ze jedzonko co ok 2 godzinki, to jak u nas :) musze tylko to jakoś uporzadkować, bo duzo sie tego zrobiło ;) butla, cycuś, deserek ... ufff nie ma to jak sama pierś ;) przyjemność i wygoda w jednym ;)))

reklama
Nam się ostatnio udało opracować mniej więcej taki grafik żywieniowy:

6 - mleko
9:30 - kaszka łyżeczką
13 - obiadek
16 - mleko
19 - deserek
22 -mleko

karolq8 a ile i czego pije Zuzia?

Ostatnia edycja:
Bra- my podajemy deserek , zupkę czy cuś tak ok 2 godz po karmieniu cycem i zjada bez problemu a potem dokoptowywuje sobie mlesiem cycusiowym
a konkretny plan ustalimy sobie jak już zaczniemy jeść mniej więcej wszystko :-)

kurcze u nas to tak trudno bo cycus pełni tez rolę smoka :zawstydzona/y: kiedy sie przebudza tez dostaje cycusia i spi dalej więc w sumie to wychodzi że ona je średnio co godzinę ;-)

wiem, wiem ... :tak: maleństwo oduczyć i mamusię ;) a sprawa utrudniona, bo Lenka jest bezsmoczkowa :) ale nie jest też specjalnie marudna więc powinno byc ok. gorzej z tym przebudzaniem ale to juz inny wątek.

dzis spróbowałyśmy banana i był fffuj jak reszta słoiczków :)
staram sie dzis jako tako iść schematem z karmieniami i tak jadła o

8- butelka
9- cycuś i spanie
12- cycuś i spanie
13- banan, a raczej miał byc bo okazal się być bleeeee ;)
14- butelka
16- będzie cycus i spanie
18- butelka
20- butelka
w nocy tylko cycuś.

chyba będziemy sie tego trzymać

Ostatnia edycja:
bra nie trzymam się żadnego "rozkładu", junior jedzenie wcina tak mniej więcej w porze obiadowej,przed mlekiem.Jak ja go karmię- to w porze naszego obiadu.Cysia dostaje jak chce, zazwyczaj co 2,5 g, czasami jak pośpi w dzień dłużej to nawet i 4 g jest przerwy.I dobrze mi z tym.
Z butelki nauczył się pić w 2 tygodniu, bo wtedy po raz pierwszy wyszłam z domku na dłużej.
a u Ciebie, zobaczysz, będzie dobrze, myslę,że za bardzo się martwisz- takie rzeczy same się dzieją- nie odciągniesz mleka, będzie mm w szafce, nie ma co się stresowac.

Ostatnia edycja:
reklama
Bra a może postaraj się dać o 20 cyca a potem dokarm butelką jak już. Załatwisz sobie laktację.
A banana to daj świeżego a nie ze słoiczka.