reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
jak już jesteśmy w temacie kupek ... zdażają się maluszkom takie papowate kupy jak zawartość słoiczka... albo i gęstsze nawet ?
U nas też często zielone, śluzowe od gilów ... albo właśnie takie papy i czasem nawet brązowe się trafią gama kolorów od jajecznicy po beże :p
Z owoców też jem wszsytko na co mam ochotę.

U nas króluje zieleń:-) bo synio uwielbia ziemniaki ze szpinakiem i potrafi wciagnąć cały słoik:-) i takim sposobem zaczynaja się cyckowe problemy bo przepada jedno karmionko a z cyców sie leje i dzis mnie dopadły potoki mleka na zakupach na szczęście miałam kurtkę i nie było widać mokrych ubrań, ale za to cycki mi trochę zmarzły:baffled:

haha bra ja wolę złote :-) hihih

oa owoców jem mało ale i banany się zdarzaja , albo inne"południowe" ale nie przepadam...
kupki Em po jedzeniu są plastelinowate troszkę no a w kolorku takim ciemnozłotym
:cool2:podchodzącym pod herbaciany hihihh

oooo kupki! U nas takie bardziej herbaciano-złote. Co 4-5 dni. Za to ta ilość po tych kilku dniach, brrrr!

Warzywka i owocki jemy raz na czas ale mięsko to jakoś koło 6 miesiąca.

Owoce południowe czasem jem. Np arbuza :p Cytrusów nie, ananas fuj, winogrona też nie, banany tak.

Kupki zielonawe lub pomarańczowe.
Mięsko dostaje w słoiczkach babydream po 4 m-cu ziemniak+marchew+indyk lub wołowina - jadł obie wersje.
Jem wszystkie owoce, zwłaszcza zajadam się bananami.

reklama
Kupki większości zielne. Mięsko jemy już od jakiegoś czasu, raz lubimy innym razem plujemy. Ogólnie mamy problem bardziej z mlekiem bo mała nie paja miłością do mleka dzisiaj tylko 2 razy ciągła cyca a butelki to lepiej nie pokazywać. Kaszką też dzisiaj pogardziła. Więc spać poszła głodna i dopiero na spaniu cyca pociągnęła. Owoce jem wszystkie.