_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
Wybaczcie dziewczyny ze ja sie tak dopytuje ale jestem zielona w temacie wprowadzania jedzenia dziecku a wole zapytac inne mamy niz w necie szukac, wiec co z ta kaszka? Dodawac ja potem stopniowo do mleka? No i jaka kaszke najlepiej bo widzialam jakies smakowe? A co do chrupek to naprawde mozna juz dac takiemu dziecku? I jakie te chrupki?
są kaszki mleczno-ryżowe które robi się na wodzie bo zawieraja już ,mleczko i są też ryzowe które robi się na MMale to mowicie,zeby dawac normalnie porcje samej kaszki wg przepisu na opakowaniu, czy dodawac wlasnie do porcji mleka lyzeczke czy cuś ?
ja np jak kupowałam mleczno ryżową i musiałam zrobić powiedzmy na 150ml to dawałam 4 łyżeczki mleka jedną kaszki i tak kilka dni , a późńiej 3 łyżeczki mleka i 2 kaszki ponieważ zawiera już mleczko wiec nie powinno się dawać więcej łyżeczek mleczka na daną ilość wody
a jak kupowłam ryżową (bez mleka ) to normalnie robiłam 150ml mleka i do tego dosyywałam łyżeczkę kaszki
późńiej po kilku dniach 2 łyżeczki i tak zwiększałam
jak dobrze pamiętam to co tydzień dodawąłam po łyżeczce :-) żeby się dziecko przyzwyczasiło do gęstego smaku
nigdy nie dawałam na noc tylko w dzień i zaczynałam od zwykłej bez dodatku owoców...
dopiero po 1 paczce kupowałam smakowe
Emmie też już zakupiłam wcvzoraj kaszkę i MM :-) i będziemy zaczynać
aha a na noc się dziecko raczej nie naje kaszką zeby przespało.. bo zjada mniej (szybciej jest syte) ale też późńiej szybciej odczuwa głód więc w sumie na to samo wychodzi ;-)
tak zawsze pierwsze miesko jakie się daje to indyk ponieważ jego mięso jest lepsze zdrowsze i bla bla blaA jednak wzrok mam dobry, tyle że nie kurczak a indyk:
Babydream ryż z warzywami i indykiem po 4m-cu 190g