reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
Ja dziś dałam Igorowi ciutkę banana..zobaczymy jaka będzie reakcja. Na pewno lepiej mu smakował niż ten ze słoika.

Ja nie kupuję gotowych dań,tylko gotuję sama (no może oprócz kaszek). Mięsko rzeczywiście wprowadzałam później-cos mi się więc tu nie podoba w tych słoiczkach z babydream, ale co mnie zszokowało to -> Babydream spaghetti bolognese po 4m-cu 190g No to mnie rozwaliło...

P.S. Mój mały dostał dziś starte jabłuszko,a w zasadzie więcej soku niż jabłka,bo coś mi sie dławił-nie wie jeszcze jak memłać;-)Ale pluł mi niesamowićie:-D A zrobiłam mu fotkę i ma super krzywą minę,potem wkleję.
Aha i jak pisałam wcześniej-nie lubi herbatki rumiankowej. Dziś M kupił taką z jabłkiem i melisą-smakowała mu. Mam plan,żeby je mieszać.Zobaczymy czy się nie zbystrzy.:-p

persefona ja tez mieszam czasem:p a co do spagettti to zostawie bez komentarza;/ z hipp chyba dopiero po 9 miesiacu jest. Ale juz wiem jakiej firmy nie kupie napewno

Hmm... a u nas tylko cyc i wcale mi się nie spieszy do urozmaicania diety, skoro można zacząć po 6 miesiącu...

Wczoraj Zośka tak mocno kopnęła mnie w pierś na przewijaku, że po kilku godzinach zastój :/
no i żeby tego było mało, w drugiej tez się kanalik zatkał nie wiedzieć dlaczego... w nocy az się popłakałam z bólu i zaczęłam myśleć nad zakończeniem karmienia, ale teraz już jest ok - jak zwykle kapusta i mój mały głodomorek pomogły :) Żałuję tylko, że w moim mieście nie ma poradni laktacyjnej, bo co kilka dni mam problem i powoli zaczynam wymiękać, a do zwykłego lekarza nie mam co iść, bo raczej niewiele więcej wie ode mnie w tej kwestii...

O proszę, spaghetti nie widziałam :)
My będziemy głównie cycować, a wprowadzić chciałabym kaszkę na dobranoc, może coś pomoże. No i do posmakowania chciałabym mu dawać ziemniaka, jabłuszko. ale to właśnie raczej małe ilości niż posiłki całe.

reklama