reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie sztuczne

Ja jeszcze nie, jestesmy na soczkach i deserkach ale wydaje mi sie ze mozesz sprobowac lyzeczka

reklama
Czy masze maleństwa piją mleko Nutramigen? Mój synek w ogóle nie chce go pić .Próbowałam je trochę osłodzić ale nie pomogło.

moje dziecko piło Nutramigen i na początku mu nie smakowało (bo prawdę mówiąc jest okropne), ale potem się przyzwyczaił ;) i nie dodawaj cukru do tego mleka, bo to napewno nie pomoże , a moze jedynie zaszkodzić...

Witam
Mam pytanie. Karmię mojego małego pół na pół. Do tej pory dokarmiałam go Humaną1.
Jakie wy mleko byście polecały? Bo z tego co czytam to większość karmi Bebiko a mało kto Humaną.
W jakich ilościach podajecie mleko maluchą?

Witaj Gingger
ja też karmię pół na pół, my uzywamy Bebilonu - okazał się najlepszy z tych mleczek, których próbowałam, a były to Bebiko i Bebiko Omneo. A Ty nie jesteś zadowolona z Humany? Jeżeli już jakiś czas karmisz Humaną i wszystko jest w porządku, to chyba nie ma co zmieniać... Co do ilości to teraz podaję po 120-140 ml na porcję, około 4 razy dziennie(w zależności czy gdzieś wychodzę), ale jakiś czas temu zjadał nawet 200 w ciągu godziny ::) i ulewał strasznie, jak chcieliśmy mu ograniczyć to dostawał 4 razy po 100 przez krótki czas, bo mu to nie wystarczało:)
W jakim wieku jest Twój maluch?
pozdrawiam

Gingger jesli twojemu dziecku smakuje Humana i nic mu po niej nie jest to nie zmieniaj. Nie sugeruj sie ze któres tam dziecko je inne mleczko. Ja daje bebiko bo w szpitalu położne zaczeły mu go podawać i nic mu nie było a ja nie chciałm zmieniac bez potrzeby.
Ja karmię tylko sztucznie, na dobe wychodzi mi ok 700ml + do tego herbatki soczki i kilka łyżeczek deserku

Dziewczyny sporo z Was karmi mlekiem Bebiko więc :
W Makro Cash And Carry jest tereaz promocja (trwa do 13 marca) na Bebiko 2 kosztuje 8.12 za kartonik. nie trzeba kupować w zgrzewkach tylko ile się chce.... :)

reklama
A mysmy juz przeszli na bebiko 2 i obyło sie bez zadnych dolegliwosci. Mam wrazenie ze Maciusiowi nawet 2 bardziej smakuje :D

Do góry