reklama
Asik i Julia
sierpień 2007
Pycha pisze:Asik i Julia bardzo dziękujemy, tylko Maja skończyła 4 m-ce 2 marca
cos sie w suwaczku pochrzaniło a jak chciałam poprawic to się strona nie otwierała
pomimo wszystko wszystkiego najlepszego...
słuchajcie, nie wiecie ile zupki/warzywek może zjeść maluch na jedną porcję??? w końcu cel podawania warzyw jest taki, żeby zastąpiły posiłek mleczny, żeby tego mleka jadł mniej, a mój Olek zje cały słoiczek (125 ml) i dalej jest głodny : i prędzej czy później i tak musi dostać mleko...
Asik i Julia
sierpień 2007
ja też się zastanawiałam ile mam dawać tego "słoiczkowego " jedzonka Julce...wczoraj zjadła mały słoiczek jabłuszka i dalej patrzyła z ochotą...sama nie wiem ile dawać?
Zupkę jarzynową próbowałam jej dać ale... pluła dalej niz widziała
Zupkę jarzynową próbowałam jej dać ale... pluła dalej niz widziała
Asik jeżeli na patrzeniu z ochotą się kończy, to zazdroszczę - u nas są awantury, nawet pomiędzy jedną a drugą łyżeczką, jak tylko przez moment nie będzie czegoś w buzi kto by pomyślał, że z takiego niejadka będzie taki żarłok : no ale przy takim się przynajmniej żadne jedzenie nie zmarnuje ;D
Asik i Julia
sierpień 2007
A jakie danie jako pierwsze podałaś ze słoiczka?
ja zaczęłam od jabłuszka i teraz marchewki samej to ona do buzi nie chce wziąć tylko deserki więc jabłuszko mieszam z marchewą i jakoś wchodzi ale nie tak super jak jabłko
ja zaczęłam od jabłuszka i teraz marchewki samej to ona do buzi nie chce wziąć tylko deserki więc jabłuszko mieszam z marchewą i jakoś wchodzi ale nie tak super jak jabłko
Ja zaczęłam od marchewki i marchewki z ziemniakami, ale dostał takiej małej wysypki, nie jestem pewna czy od marchewki, czy moze od zmiany proszku do prania, bo akurat tak się złożyło, że się skończył w tym samym czasie... w każdym razie od dwóch dni w menu dynia z ziemniakami na wszelki wypadek i wszystko smakuje ;D
Asik i Julia
sierpień 2007
No właśnie sie zastanawiałam nad dynią bo ona jest raczej słodka - muszę spróbować podawać Julce.
Dzisiaj zrobie drugie podejście do zupy jarzynowej....może się uda...
Dzisiaj zrobie drugie podejście do zupy jarzynowej....może się uda...
reklama
Mój Macio to ma radoche jak je deserki smieje sie i deserek laduje na brodzie, ale mamie juz coraz lepiej wychodzi karmienie. mY Już jedlismy jabluszka, marchewke i marchewke z jabłuszkiem, teraz chyba sprubujemy jabluszko z gruszka - zobaczymy jak nam posmakuje. Ja podaje połowe lub 1/3 słoiczka Macio nie chce wiecej, wiec go nie zmuszam.
A podawaliscie juz obiadek tzn te zupki? Jakie dajecie te zupki? Bo sie też zastanawiam czy by małemu nie zaczac podawać.
A podawaliscie juz obiadek tzn te zupki? Jakie dajecie te zupki? Bo sie też zastanawiam czy by małemu nie zaczac podawać.