reklama
Pycha
mama Mai i Marty
Ja własnie dziś zastanawiałam się nad zmiana mleka na 2, bo Maja ma jedna pieciogodzinną przerwe po kąpaniu, a tak to regularnie co 3 godziny, a w sumie wychodzi średnio 650ml/dobę, a wg tego co pisza na pudełku, to powinna wypijać 900. A że 2 marca skończy 4 m-ce, to te kilka dni przeciez nie zrobią róznicy.
Wydaje mi się, że na różnych rodzajach mleka podają różne dawki dzienne , co zależy chyba od jego składu. Może niektóre mleczka są bardziej sycące i dziecko wypija mniej (na Bebiku1 dziecko 3 miesięczne ma podane 6 razy po 120ml) a na Twoim widzisz więcej.madziunia pisze:eg wg tabelek na moim mleku (prosobee 1) dziecko, które kończy lub skończyło 3 m-ce powinno zjadać od 900 ml - 1000 ml (dokładnie jest napisane 4-5 posiłków po 210 ml), na pudełku NA
Ja też zastanawiam się nad zmianą mleczka. Mam jeszcze trzy opakowania 1 i chyba już ich nie beda kupować tylko kupią 2 przecież za niecałe dwa tyg skonczy 4 miesiace. Jutro podskoczę do lekarza bo mi się skończyła witaminka D to sie spytam jak jest z tą zmianą
Pycha
mama Mai i Marty
Ja tez dziś dałam Mai 2 łyżeczki soczku jabłkowego, A jak wykończymy NAN1 (1,5 paczki), to zaczniemy NAN 2
mojemu Maciusiowi to jabłuszko za bardzo nie smakuje, natomiast soczek z marchewki i jabłuszka jest pyszny Pani doktor powiedziała ze mozemy już przejs na bebiko2, poczekam aż skończy zapas 1 ( mam jeszcze trzy paczki ) i bede kupować 2.
Soczki i deserki możemy jesc bez obawy. Kaszek jeszcze nie muszę wprowadzać bo narazie bardzo ładnie przybiera na wadze na samym mleczku wiec widocznie mu wystarcza. Natomiast z zupkami mozemy poczekać jeszcze miesiąc.
Soczki i deserki możemy jesc bez obawy. Kaszek jeszcze nie muszę wprowadzać bo narazie bardzo ładnie przybiera na wadze na samym mleczku wiec widocznie mu wystarcza. Natomiast z zupkami mozemy poczekać jeszcze miesiąc.
Pycha
mama Mai i Marty
A my dzis zaczęliśmy NAN 2 i od razu widać że jest pożywniejsze, bo Maja zawsze jadła tak około 100 ml co 3 godziny, a dziś 130 ml co 5 godzin. Ciekawe jak będzie w nocy, bo po kąpaniu dostała mleczko zagęszczone kaszka. A pozatym przez 3 dni dawałam jej po 2 łyżeczki dyni z ziemniakami i piła soczek jabłkowy, ale dzis zmienilismy na bananowy, bo po tych jabłuszkach strasznie ja męczyły pierdki.
justynaj
Fanka BB :)
Ale fajnie Pycha,że już wprowadzasz nowe pokarmy,my musimy jeszcze trochę poczekać
Wiktoria jest karmiona piersią,ale czasem mam dość mało pokarmu i p.doktor zapisała nam Nutranigen,więc w pogotowiu stoi jak tylko zabrakłoby mleka mamy ;D
podobno nie jest "pyszny" i niektóre dzieci mogą nie lubić,ale wtedy dosładza się odrobiną glukozy
podobno jest to najmniej uczulający z pokarmów,więc nadają się dla dzieci ze skłonnością do alergii ;D
Wiktoria jest karmiona piersią,ale czasem mam dość mało pokarmu i p.doktor zapisała nam Nutranigen,więc w pogotowiu stoi jak tylko zabrakłoby mleka mamy ;D
podobno nie jest "pyszny" i niektóre dzieci mogą nie lubić,ale wtedy dosładza się odrobiną glukozy
podobno jest to najmniej uczulający z pokarmów,więc nadają się dla dzieci ze skłonnością do alergii ;D
reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was podaje już zupki??? Nie pytam czy już można, bo osobiście dostałam zalecenie od pediatry (niedobór wapnia), tylko raczej jak to się robi...? Łyżeczką? Czy z butli ze smoczkiem do papki? I w jakich ilościach?