reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie sztuczne

heyka
ja tez juz nie wyparzam butelek ani smoczkow poprostu myje a nawet nieraz w płynie do mycia naczyn i małemu nic nie jest

reklama
U nas temat smoczka i butelki nie istniej bo Mateuszek ja łyżeczką i pije z kubeczka-od urodzenia smoczek był be a co do wody to jest to kranówa.

powiedzcie mi ile posiłków wychodzi u waszych maluszków, bo ja zaczęłam sie zastanawiać, czy u nas nie wychodzi za mało, a jemy mniej wiecej tak:
4-5 - mleczko około 200 ml
10-11 kaszka około 100 ml
15-16 zupka
2130 - mleczko 220ml
w międzyczasie deserek lub owoc, danonek, soczki, herbatki, coś z naszego talerza, chrupki, biszkopty.......

u nas tak:
7-8 kaszka 200 ml
12 obiadek
16 mleczko 230 ml
20 mleczko 230 ml

do tego oczywięcie deserek soczek, czy herbatka

A u nas podobnie ;)
7-8 150 ml mleka
10.30-11 kaszka z owockiem
14-15 obiad (ok 250 g)
17 deserek
19.30 210 ml Bebika ryżowego

W międzyczasie chrupki, soczek, herbatka, skórka od chleba....

ja się nigdy nie przejmowałam nadmiernym wyparzaniem... a Oluś rośnie jak na drożdżach.... a teraz mam nadzieję że po kablach od kompków czy telefonów też mu nic nie będzie .... mocny chłopak.... ;D ;D ;D... a jedzonka to nawet nie liczę... bo pracuję na zmiany i na zmianę z mężem.... ja specjalistą od słoiczków i eksperymentów a Przemo kaszki mleczka i tym podobne ;D ;D ;D

jejciu jak czytam to wasze dzieciaczki duzo jedza u nas jest tak;

7-8 mleka 120
12-12.30 mleko
16-16.30 zupka
19.00 deserek
21.00 mleczko
no i chrupki w dzien

moje dziecko niechce jesc zadnych kaszek,moze dlatego ze mleko ma nutramigen na skaze i jest ochydne w smaku nawet zkaszka

reklama
Kasia je sama chrupki i sucharki (te preferuje gdy bolą ja dziąsełka) sięga tez sama po butelkę z mlekiem czy wodą ale nie umie jej jeszcze przechylić i gdy nie ma za dużo napoku- nie może napic się sama.

Co do wyparzania butelek czy kubków- nie robię tego juz od dobrych kilku miesięcy i wszsytko jest w jak najlepszym porządku.

A co je Kasi?
z samego rana ok 5:00  120-150ml mleka
przed 1 drzemką    ok 8:00   deser z przetartych owoców
na spacerze:                            chrupki, chrupaczki Nestle albo wafle
przed spacerem         ok 11:00  150-180ml kaszki ryżowej z owocami
przed 2 drzemką        ok 14:00   50ml mleka
po pobudce                ok 16:30   150ml zupki albo obiadku ze słoiczka
wieczorem                  ok 19:00   150-180 ml Simlaca albo samego mleka

Z piciem jest gorzej, wody pije tylko czasem i trochę, soczki dla dzieci wypróbowałysmy prawie wszystkie- czasem weźmie kilka łyków ale też bezpośrednio z oryginalnej butelki- żadnych smoczków itd, czasem weźmie łyka soku nam ze szklanki. Che pic tylko mleko  ::)

Do góry