reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie sztuczne

jakiej wody używacie do robienia mleczka???

bo my używalismy Żywca, ale ostatnio w naszym miasteczku nigdzie nie można dostać tych 5-litrowych i przeszlismy na przegotowana kranówę, ale ma strasznie dużo kamienia i nie wiem co robic

reklama
Ja używam przegotowanej kranówki od początku, czasem tylko jak jest zbyt gorąca to dolewam mineralnej Dobrawy.

Od samego początku przegotowanej kranówki. A mam pytanie: czy wygotowujecie jeszcze smoczki i butelki, czy może tylko przelewacie gorącą wodą a może tylko myjecie? Ja od dłużeszgo czasu tylko przelewam wrzątkiem i zastanawiam się jak długo powinnam to robić :)

Ja mam sterylizator mikrofalowy i w sumie nic mnie to nie kosztuje jak raz dziennie wieczorem wysterylizuję wszystkie butelki i smoczki. Ale to już raczej z nawyku, w końcu Adaś łażąc po ziemi, trawniku itp. zjada czasem różne ciekawe rzeczy...he he ;)

Hmm no właśnie ja też wszytsko wyparzam z przyzwyczajenia a ostatnio moja mama stwierdziła że Marcinek tyle "dobrych" rzeczy naje się chodząc po całym mieszkaniu że wyparzanie powoli zaczyna mijać się z celem. Ale ja stwierdziłam że chociaż je co popadnie z podłogi to może troszkę zminimalizuję ilość zarazków poprzez wyparzanie...

Ja też używam kranówki ale aby pozbyć się kamienia filtruję w dzbanku z filtrem brita i jest OK. Jeśli chodzi o gotowanie smoczków to już dawno tego nie robię jedynie zalewam wrzątkiej, choć też się zastanawiam czy warto skoro Macio także na podłodze znajduje różne ciekawostki :laugh:

Ja urzywam mineralnej ale chce przejsc na kranuwe, a smoczków i butelek juz nie wyparzam, no chyba ze po chorobie

reklama
Adaś po chorobie w czasie której odmawiał wszelakiego jedzenia i pił tylko herbatkę odzyskał apetyt. I to w dwójnasób. Dzisiaj zjadł na obiad cały słoik 190g schabu ze śliwkami, a potem pół talerza zupki jarzynowej od babci. Żarłoczek, musi nadrobić bo schudł bardzo przez ten tydzień.

Do góry