Dominika ja podawałam surowego banana zanim się dowiedziałam że lepiej nie dawać, pediatra mi powiedziała, że w ogóle od 9 miesiąca dopiero można... ale u mnie nic się nie działo po bananie, więc daję w dalszym ciągu od czasu do czasu. Z tego co wiem z bananem trzeba się tak długo wstrzymać bo uczula, a to już mogę wykluczyć. A gotowanie... nie wiem, wydaje mi się, że w czasie gotowania owoce mogą zbyt wiele stracić
reklama
diablica2
mały wielki OLO :)
ja jeszcze nie podawałam surowych owocków.... Oluśpałaszuje wszystko pod warunkiem że nie leżało to obok jabłka.... ale i jabuszko po małych "przeróbkach" przez mamę też pałaszuje..... ;D
diablica2
Oluś woli sucharki od flipsów ;D
diablica2
ja jakis raz na 2 tygodnie daję Olowi serka homogenizowanego waniliowego i nic mu nie jest a uwielbia go a koleżanka daje dziennie a jej dziecko jest 2 tygodnie młodsze od mojego i też jest w porządku..... mam pewną dozę nieśmiałości ale Olo dobrze znosi moje experymenty ;D ;D ;D
Pycha
mama Mai i Marty
Maja to juz jadła chlebek z masełkiem, babacia ja nakarmiła, wczoraj jej dała truskawek ze śmietaną, zupe fasolową tez jadła, acha i wafelki wcina - Grzeski bez polewy
diablica2
ufffff Pycha to kamień s serca mi spadł .... bo myślałam że przesadzam... ale myślę że jak moje Olo nie ma problemów z jedzonkiem to trzeba próbować jak najwięcej... ale powoli.....to szybciej będzie obiadki z nami jadł.... mam rację?
reklama
Pycha
mama Mai i Marty
moja mama własnie mówi ze im szybciej dziecko zacznie jeść z nami tym lepiej, na poczatku byłam temu bardzo przeciwna i zawsze pilnowałam jak szła z Maja do kuchni a teraz juz troche przymykam oko, bo w sumie jak nic Mai nie jest a to wszystko jej smakuje to czemu nie