Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Uleńka specjalistka????? no prosze Cie. Po prostu uwielbiam ten temat To, że masz zastoje oznacza, ze piers nie jest dobrze oprózniana. Może bejbe dobrze nie ssie. Żle łapie sutka. Jak źle złapał, to wyciągnij i znowu podaj pierś. Tak do skutku, dopóki się nie nauczy. Kobiety z wklęsłymi sutkami też karmia i jest ok! Najlepiej jest karmić w kilku pozycjach na zmianę. A nawet konieczne!!!Próbuj spod pachy, na leżąco. Wtedy piers się opróznia z każdej strefy ,ze tak to nazwę. Jak to zlekceważysz moze dojsć do powikłąń. Proponuję po każdym karmieniu jeszcze próbować odciagać. A najlepiej zeby bobas zawisł na dłuższą chwilę. Z tego co piszesz piersi mogą produkować wystarczajaco mleka, tylko Ty zastępując karmienia nie dajesz się im regularnie opróżniać. Wtedy mleko zalega. MAsuj pierś przed każdym karmieniem. Uważaj, żeby jej nie uciskac, sprawdź stanik. Piersi maja mieć wygodnie i ciepło. Jak karmisz malucha. Po godzinie on mlaska, że chce zjeśc, to nie wiem dlaczego dajesz butle Daj piers!!! Za każdym razem dawaj pierś!!! No oczywiście jak chcesz Tobie wydaje się, że piersi są puste...ale produkcja rusza pełna parą podczas ssania, więc prawdopodobnie pustej ssać nie będzie. A jak anwet, to tylko lepiej dla twojej laktacji
Ale ja po karmieniu nie mam już grudek, zaczynają się pojawiać jak mleko się zbiera w piersi, jak znowu pokarmię to znowu ich nie mam.