reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

Agus,Asiuk - wierze,ze Wam przykro.Tzrymajcie sie.

Juz pisalam o tym,ze jak chcecie/musicie skonczyc laktacje,powinnyscie wziac leki na jej zatrzymanie.Do gina trzeba sie po nie zglosic.

reklama
Kubus miał robione testy na tolerancję laktozy i wyszło że dobrze przyswaja, ale nie wiem czy to jest jednoznaczne z uczuleniem na laktozę? lekarka w szpitalu jakaś niekontaktowa do końca mi tego nie wyjaśniła, ale powiedziała że jak się dobrze wchłania i kupka po tym była dobra tzn że nie "powinnien być uczulony na laktoze" i gadaj z głupim to cię osra, nadal nic nie wiem. tak też słyszałam że na mleko matki nie może byc uczulony, ale może być na coś co matka zje- normalnie już nie mam siły do tych teorii. Nie wiem czym karmić Kubusia, czy dawać pierś, czy butlę, czy co? uczulenie na buzi jak miał tak ma, raz mniej, raz więcej. NAwet nie mogę mu nic nowego wprowadzać, bo nie zauważe czy wysypka jest po jakimś nowym produkcie, bo ma ją cały czas.

Asiuk- dziecko nie moze byc uczulone na mleko matki- uczula je to, co matka zje.

A ja od dzisiaj zaczynam odstawianie od piersi. Alergolog radzila, zeby zrobic to w miare szybko- tydzien, moze dwa.
Czekalam na ta chwile od kilku miesiecy a kiedy przyszla... jest mi smutno:-(

Mam pytanko do dziewczyn karmiących czy zdarza Wam się że przez kilka dni piersi są flaki i porarmu jest mniej ??

Ja tak mam od wczoraj, w nocy też flaki i nie wiem czy młoda się najada czy to koniec karmienia czy mam to przeczekać

A może dokarmiać butlą?

HELP:sick::sick::sick::sick:

Agnieszko ja tez czasami czuję ze moje piersi są jak flaki, ale nie wiem czy mam wtedy mniej pokarmu. Chyba nie (tfu, tfu...) bo Agatka zaowolona z życia, wię chyba się najada.
A Ala płacze i wydaję się głodna ??

Asiuk a czym smarujesz twarzyczkę? Mój Szymek też miał jedną plamkę na twarzy, która nie chciała się zagoić. Pediatra kazał smarować Lichteną, ale nic nie pomogło. :-(Raz bladła a za chwilę się zaogniała. Zgodnie z zaleceniami lekarza zaczęliśmy wprowadzać nowe produkty. Po pewnym czasie zsypało Szymonowi całą buzię. :szok:Tylko, że ostatnią nowość wprowadziłyśmy dwa tygodnie temu!!! A ja też już prawie nic nie jem!!!
Szymonek jest bardzo biedny bo go cała twarzyczka swędzi. :-(Ale już mu podaje wapno, Fenistil i czekamy na maść, która się robi w aptece.
Pozdrawiam

Sylwia ja uzywam masci ELIDEL. Jest droga (mozna znalezc za 60 zl, ale zwykle kosztuje 80-100zl), ale alternatywa byla masc ze sterydami, wiec ja kupuje. Objawy AZS schodza z buzi juz po dwoch smarowaniach. Z reszta cialka jest trudniej, bo gorsze wietrzenie, przegrzanie itp.

U mnie karmienie piersia zbliza sie ku koncowi. Po poczatkowych malych problemach odstawianie poszlo wg planu- codziennie zamienialam jedno karmienie butelka. Na poczatku popelnilam blad, bo juz drugiego dnia dalam malej butelke po kapieli, ale doczytalam, zeby to zamienic na koncu. I wlasnie to karmienie jeszcze mi zostalo. Chce tak karmic raz dziennie przez pare dni, az mi sie zmniejszy laktacja a moze nawet calkiem zaniknie. Wspomagam sie lekiem homeopatycznym.

reklama
Agnieszka to jak Ala jest zadowolona i nie placze z głodu to na pewno się najada i wg mnie nie powinnaś jej dokarmiać.

Do góry