reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

Dzieki bardzo dziewczyny za slowa otuchy!!!!!Jestescie SUPER!!!!
Dziekuje PaulinaAnna za ta rozpiske polapalam sie o co w tym codzi,bardzo fajne to jest sprobuje sie dostosowac bo narazie to mam wielki chaos jak to poukladac:-(
I moze doczekam sie tych faldkow:tak::tak::-)Moze chociaz to bedzie dobre z tego wszytkiego:)))

A wiecie co dalam jak zwykle juz od pewnego czasu butle i dodalam klieku kukurydzianego i wypila 180 ml,jestem w szoku:szok:a dzisiaj tak mnie zaskoczyla bo zrobila swoja pierwsza prawdziwa kupke bez wysilku konsystencji plasteliny,bardzo mi sie podobala o ile moze sie kupka podobac:)))Bez zadnego sluzu,byla sliczna az z zachwytu pokazalam ja tesciowej:-DTo chyba po dziesejszym obiadku dynii z ziemniakami Hippa:)))

reklama
Agus na zatrzymanie laktacji satabletki -Bromergon czy cos takiego i mozna pić chyba szałwię, ale musze się jeszcze upewnic bo co do tego to nie jestem w 100% pewna. Dam znać.

Agus241 gratuluje kupki, chyba zadna kobieta nie rozumie tej radosci do poki nie zostanie matka.

Ja wczoraj oprocz cyca dalam malej w ciagu dnia troszke kleiku na swoim mleku, a wieczorkiem dokarmilam ja najpierw butla wypila 50 ml i troche cyca spala cala noc od 9 do 4 potem krotkie 10 min i spala do 8.

Ale wiecie co jest najzabawniejsze ona spala a ja z tego zmeczenia w ogole nie moglam do 4 zasnac:-) a dzis chodze na rzesach hihihi

pozdrawiam

Dziewczyny pomozcie!!!Jestem przerazona bo jak wiecie hamuje laktacje i juz coraz rzadej daje cyca raz dziennie tylko i raz w nocy ale zauwazylam,ze jedna piers jest wieksza:-(Jest w niej wiecej mleka...Pilnowalam tego,ale Oliwka wdocznie sobie ta upodobala i dlatego mam w niej wiecej pokarmu,ale czy mi to zniknie???:-:)-:)-:)-(Jestem zalamana,co robic????

Agus ja od zawsze miałam minimalnie jedną pierś większą, a teraz jak cycusie pełne mleczka to też jedna jest "obfitsza". I moja szwagrierka tez tak ma. Może przytsawiaj do tej większej na krótsze karmienie... :eek:

Agus a jakie mleko modyfikowane podajesz, teraz jak musisz zakończyć cycusiowe? Bo wiem o Oliwkowej wrażliwości na mleko krowie.

Milkshake daje Bebilon Pepti 2 a na wieczor zageszczam kliekiem kukurydzianym i dzisiaj wypila na kolacje 200 ml to chyba duzo prawda???:)))

Agus doskonale Cie rozumiem, ja dostałam polecenie od pediatry przestać karmic piersią na okres 2 tyg, bo Kubus ma uczulenie i nie wiadomo na co, podobno mleko, ale ja juz dawno nic nie jem mlecznego a on dalej ma. Dostaje bebilon pepti 1, ja mam bardzo mało mleka w piersiach, ale jest mi tak strasznie smutno. Nie wiem czy go wprowadzę jeszcze na pierś, czy to już KONIEC:-:)-:)-:)-(. Choć nie mam tego problemu co Ty , bo mam bardzo mało mleka, nawet jak ściągam to ledwo 120 ml i ostatnio zauważyłam że jest jakieś takie niebieskawo-zielone:szok: (może to od antybiotyku który biorę).

Jejku Asiuk wspolczuje Ci,ale jak juz bedziesz karmic to moze znowu wznowi sie produkcja mleka,ale wiesz co dziwne,ze laekarz kazal Ci odstawic od piersi bo podejrzewa alergie.Przeciez to jest niemozliwe zeby dziecko bylo uczulone na mleko matki!!!!!To jest najlepsze co moze byc!!!!Dziwne naprawde...

Agus ale to chyba chodzi o alergię na laktozę (niektóre dzieci nawet na to mają alergię, chyba u Wiktorka Nadia to podejrzewała o ile się nie mylę) a laktoza to składnik mleka matki... bidulki te nasze dzieciątka...

reklama
Aha nie wiedzialam mozezle doczytalam:-(Ale to jest przeciez niemozliwe zeby dzoecko bylo uczulone na mleko matki,czy sie myle???

Do góry