reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

Ja też mam Medeli i bardzo go polecam, akurat mój jest ręczny. Pani z którą leżałam na sali walczyła z nawałem laktatorem Avent ale był za słaby i nic nim nie wyciągnęła, położna przyniosła jej elektryczny Medeli i tym powoli pierś puszczała, położna stwierdziła że Avent bardzo delikatnie ciągnie ale nie próbowałam to nie wiem.
Pokarm przechowuję w lodówce do 5 dni, pediatra mówiła że można też przegotować ale nie próbowałam zresztą tylko na początku odciągałam jak miałam nadwyżki bo ciągle się bałam że dziecko nie doje piersią i co wtedy?! Kupiłam sobie Bebilon i odciagałam pokarmn dodatkowo i odkąd zaczęłam mieć taką poduszkę bezpieczeństwa to pokarmu mam full i już nic nie odciągam.
Moja jada od 5-20 min i karmię ją zawsze tylko z jednej piersi, czasem ciągnie 5 minut i śpi 3 godziny więc się najada i po piersi też czuję że luźna się robi. Dzisiaj miałam jakiś nocny nawał pokarmu obie piersi jak kamienie ale Ewcia dała im radę :)

reklama
Moja jada od 5-20 min i karmię ją zawsze tylko z jednej piersi, czasem ciągnie 5 minut i śpi 3 godziny więc się najada i po piersi też czuję że luźna się robi. Dzisiaj miałam jakiś nocny nawał pokarmu obie piersi jak kamienie ale Ewcia dała im radę :)
Zuch dziewczyna:D moja już drugą noc z rzędu doprowadziła matkę, a raczej jej piersi;) do takiego stanu, ze musiałam z oczami na zapałkach ściągać laktatorem - tak sie jej dobrze spało;D

margeritta.....no wlasnie ja popelnilam blad i jak kiedy mala sie cos prezyla to kupilam kropelki bobotic...z upartoscia maniaka jej dawalam- wydawala mi sie ze maja pomagac....no i dopiero zaczol sie koszmar......tylko zanim sie zorientowalam ze to nie jedzenie tylko te krople to minoly 3 dni....KOSZMAR....ryk 12h na dobe....teraz wszystko powrocilao do normy .

Ja dzisiaj wypróbowałam mój laktator Medeli Mini Electric i jestem bardzo zadowolona. Ściąga szybko. Można regulować siłę ssania. Jest rewelacyjny. Laktator kupił mi mąż. Najpierw siedział i czytał w necie opinie i stwierdził że nie kupi Aventu bo kiepskie opinie ma.

ja mam lovi i jestem zadowolona:)
a co do kropelek to czy któraś z was używa Sab Simplex? słyszałam same pozytywy o nim i myślę, że pójfdzie w ruch za jakiś czas, jeśli nie przejdzie młodej to prężenie...
czemu bobotik miał być źródłem problemów? ja piłam dwa dni plantex (na koperku) i bez zmian...

Co do kłopotów z brzuszkami naszych maluchów, czasem przyczyną kolek są nasze witaminy dla mam karmiących, tak miałam z moim synem, po ich zmianie na inne było lepiej.

reklama
Do góry