reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

Sugar, mój Avent Isis właśnie jutro wraca z reklamacji. Był popsuty już od momentu kupna. Czytałam, że w tych laktatorach często coś jest nie tak.
Miałam tak tragiczny nawał pokarmu, że moja rodzinka kupiła mi na szybko NUK elektryczny i jestem z niego super zadowolona - jest tak prosty w budowie, że właściwie nie ma tam się co popsuć. Żadnych tłoczków, gumek, silikonów jak w Avencie, a ciągnie bardzo ładnie. Jedynie trzeba palcem naciskać guzik przerywający ssanie.

Ostatnia edycja:
reklama
Mi małż kupił laktator Medela Mini Electric ale jeszcze nie próbowałam bo jakoś mały zaczął ściągać. W szpitalu przy nawale jakąś straszną machinerię Medeli używałam :D
A wy ściągacie mleczko na później? Czy stosujecie laktatory tylko jak macie już tak pełne piersi że nie wyrabiacie?

Z ciekawości... gdzie kupiłaś swojego Isisa? W Smyku?

Nie, przez internet, na Allegro.

malutka, ja ściągałam tylko kilka razy. Albo na zapas, jak wiedziałam, że będę wychodzić i na wszelki wypadek zamroziłam, albo gdy było za dużo mleczka i pierś mnie bolała (ale wtedy niewiele ściągnęłam, tylko do uczucia ulgi).

ja tak jak Efcia, jak już pierś miała zaraz eksplodować a dziecię spało w najlepsze:D na przykład dziś w nocy;) bo co do ściagania "bo wychodzę" to mnie się to nie tyczy, grrrrrrrrrrrrrrr............

Mnie teraz czekają studia co drugi weekend i wtedy będę musiała poodciągać mężowi wcześniej moje mleczko i do tego będzie dawał też mieszankę jak do tej pory,ale kurde nie wyobrażam sobie ściągać na uczelni w łazience laktatorem mleka tyle razy ile mąż poda mu moje mleko wcześniej zebrane lub mieszankę. Zależy mi na utrzymaniu laktacji więc będę to musiała robić. Przerwy na uczelni wykorzystam intensywnie :)
Ja mam laktator ręczny z Aentu i ręczny z Medeli. Osobiście bardziej przypadł mi do gustu z Aventu bo łatwiej ściąga mi się pokarm z drugiej piersi podczas karmienia.

mój Kubuś zwracał czy Bebilon czy nawet Nan czy moje z piersi, i znalazłam sposób daję połowe jak karmie z butelki albo z jednego cyca - ponosze do odbicia i drugą połowę albo drugiego cyca i już nie wymiotuje i nie ulewa

A maluszek sie nie buntuje jak go od 'stołu' odstawisz? Ja też chciałam tak robic, ale jak mu butle wyjme z buzi zanim sie naje do syta to jest lament i krzyk wnieboglosy, wiec nic z tego... :/

U mni tez koper pogarszał tylko sprawe, wiec go odstawilam Pije za to czasem rumianek, podobno tez dobrze na kolki dziala, no i nie zauwazylam zeby malemu bylo po nim gorzej.

Sugar - poczytaj na forach o tym laktatorze, jak ja czytalam opinie jak sie zastanawiałam jaki kupić, to wiele razy przewijał się temat Avent Isis i pisali ludzie ze to trzeba jakos dobrze zlozyc go, bo jak sie źle to zrobi to nie ciągnie i są problemy, o jakieś nakładki chodziło czy coś. Poczytaj to może rzeczywiście masz ten sam problem co wiele osób, a laktator jest sprawny. Ja ostatecznie kupiłam medela minielectric i jestem baaardzo zadowolona. Dobrze ciągnie, ma automatyczne odpowietrzanie i nie trzeba juz nic naciskac i ma pełną regulację siły ssania :)

Ja mam laktator Aventa ręczny i jak na razie jestem zadowolona. Chociaż rzadko odciągam, tylko jak mam przepełnione piersi jak większość z Was :)

a ile minut wasze dzieciaczki jedza z piersi, moj maly tak ok 15-20 minut i to mu wystacza, ale jak sie budzi to jest glody jak wilk, to, ze przytyl to widze, ale ile nie wiem, bo dopiero 16 bedziemy u peidatry na szczepeniu to wtedy bedziemy sie wazyc
dziulka super wygladasz, wogole brzuszka nie widac, ze byl

a ile spi po takim karmieniu?

my powoli uczymy sie cycka i odstawiamy butle.
Mala spedza srednio 40-50 min przy cycu-z tym, ze najpierw jest ok 20-30 min jednego, a potem drugi. spi potem ok.2,5 h.
Resztki pokarmu sciagam, bo caly czas pobudzam laktacje- no i na wszelki wypadek, jakby z cyca nie dojadla, albo na moje wyjscie.
A wczoraj wylalam do zlewu 80 ml mojego cennego mleczka:((-bo dwa razy ladowalo w lodowce i z powrotem- na wszelki wypadek, jakby mala nie dojadla, a ona ladnie z cycka sie najadala.

A wy jak przechowujecie sciagniety pokarm. I czy podajecie podgrzany czy w temp. pokojowej?

ja mam elektryczny laktator z Medeli. Moim zdaniem jest b.dobry-tylko strasznie glosny:(

reklama
spi 3/4 godziny w nocy, w dzien po 2/3
a ja juz wiem czemu mnie brodawki bolaly jak moim recznym sie meczyalm, bo to trzeba systemem sciagac, 5 razy szybko, potem 2 sekundy trzymamy i tak dalej, sasiadka mnie oswiecila

Do góry