Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
kochana a czemu karmisz mieszanka a nir cycem? z wlasnego wyboru? ja tez wole karmic butelka bo widze ile zjada i jestem spokojna. sama dokarmiam ja bebiko i mysle ze tak do miesiaca ja pokarmie jeszcze moim mlekeim a potem juz tylko miesznka. moze to glupie ale ja jakos bede sie czula lepiej bez tego mleka w moich piersiach...tzn atrakcyjniejsza dla meza i wogole..ddziecko karmione butelka jest spokojniejsze i lepiej sie najada.
moja mała bardzo słabo przybiera na wadze. Na początku miałam zalecenie karmienia na żądanie, ale i to nie pomogło. Dlatego teraz mam jak najczęściej dokarmiać bo wciąż waży za mało: tylko 3095g (urodzeniowa była 2800, spadła do 2600 jeszcze w szpitalu). Dzieki temu łatwiej ma mi być kontrolować czy sie najada bo zawsze te 45ml wyciągnie z butli oprócz cyca. Dobija mnie to troche bo na laktacje nie narzekam, teraz normalnie jakiś kolejny nawał mam ale co z tego..może jakość pokarmu jest nie taka jak trzeba :/ w sumie to po ostatniej wizycie u pediatry miałam takie myśli żeby ją w ogóle od piersi odstawić i tylko butlą karmić: moim mlekiem i mieszanką. Wtedy bym dokładnie wiedziała ile mleka wypija za jednym razem..