reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią

Co do odbijania to potestujcie różne pozycje, bo każdemu maluchowi może odpowiadać inna pozycja do odbijania. Ja wreszcie swoją znalazłam i mały zawsze po niej walnie 2 porządne beki.

reklama
MONIMONI ja tez wiecej karmie z lewego cyca i od poczatku on wiecej mleka produkuje niz prawy i mloda tez woli lewego,zawsze z lewego wiecej mleka sciagam i lewy cycek tez mam wiekszy niz prawy. przed ciaza jak mialam miec okres to lewy cycek zawsze mnie darl bardziej niz prawy. jakas glupia ta natura hihi:))

co wy macie z tymi pomidorami????????? ja calutka ciaze zarlam je na kila, teraz tez jem pomidory- mala nic nie skarzy sie zeby cos nei tak bylo. zreszta ja jem dokladnei wszystko. w ksiazce ktora przeslala mi kieds mejlem ONESMILE o niemowlakach pisze ze to mity z tym ze nie powinnysmy w czasie karmienia jesc czekolady, pomidorow, ogorkow, rzeczy rozdymajacych-powinnysmy jesc wszystko wg wlasnego upodobania, wiadmo ze trzeba unikac alkoholu szczegolnie przed cycaniem.

a co do odbijania- po moim mleczku mloda malo kiedy beknie, nieraz sama od siebie a po mleku sztucznym jak wetnie porzadna ilosc to wtedy biore ja na ramie i beka jak talala z raz albo dwa:p

U mnie też częściej karmienie z lewego cyca, też większy od prawego i więcej w nim mleka. Diete mam średnią bo nie mam apetytu po prostu , nie kusi mnie nawet ptasie mleczko polegujące w szafce, nie mam tez ochoty na nic ostrego. Hitem jest dla mnie za to surówka z marchwi i jabłka - żre to jak nakrecona, nie wiem co mi odbiło. Nie bardzo chciałabym jeść tak jak w ciąży bo bym sie w drzwiach nie zmieściła niedługo :) Z kupkami różnie - albo nic albo kilka dziennie ale mały nie pręży się więc raczej mu nic nie dolega.
Zamówie tą herbatke i kawe Bocianek bo chciałabym rozchulać jeszcze bardziej laktacje zanim wejdziemy w pierwszy skok rozwojowy, może uda mi się poodciagac troche mleka i zamrozić na "czarną godzinę". Hippowską pije ale nie wiem czy coś to działa, generalnie pije w ogóle bardzo dużo więc ciężko stwierdzic czy pomaga herbatka czy ogolnie duza ilość przyjmowanych płynów.

Bardzo Wam Kochane dziękuję za wsparcie! Wczoraj załapałam takiego doła z powodu tych przeklętych mieszanek że aż mi się popłakało z bezsilności. Postanowiliśmy sprawdzić jeszcze tylko mleczko hypoalergiczne i jeśli to nie pomoże to dziś mieliśmy jechać do lekarza po jakieś mleko 'specjalistyczne'. Wybór padł na bebilon HA. Mała zjadła wieczorem pierwszy raz a później 3 razy podczas karmień nocnych. Próbowałam zrobić tak jak radzisz nice-girl żeby w nocy sama butla ale sie niestety nie dało bo Iza mimo że najadła sie mieszanką to i tak wołała cyca, pociągnęła z minutę i usnęła - chyba po prostu łatwiej jest sie jej uspokoić przy cycu (ja oczywiście od razu miałam w głowie myśl: dziecko chce twojego mleka a ty mu je odbierasz). Jednak ktoś tam sie nade mną zlitował bo chyba nareszcie sie udało! Mała do tej pory spokojniutka, bączki schodzą, kupi strzelają a ona nie pręży sie, nie płacze :-D jestem tak szczęśliwa że uśmiecham się do wszystkiego w domu: szafek, naczyń a nawet pieluch w koszu :-) mam nadzieje że znaleźliśmy nasze mleko i że nareszcie zacznie się układać!

jeszcze raz bardzo Wam dziękuje za wsparcie!
kochana a czemu karmisz mieszanka a nir cycem? z wlasnego wyboru? ja tez wole karmic butelka bo widze ile zjada i jestem spokojna. sama dokarmiam ja bebiko i mysle ze tak do miesiaca ja pokarmie jeszcze moim mlekeim a potem juz tylko miesznka. moze to glupie ale ja jakos bede sie czula lepiej bez tego mleka w moich piersiach...tzn atrakcyjniejsza dla meza i wogole..ddziecko karmione butelka jest spokojniejsze i lepiej sie najada.

ja tez wole karmic butelka bo widze ile zjada i jestem spokojna. sama dokarmiam ja bebiko i mysle ze tak do miesiaca ja pokarmie jeszcze moim mlekeim a potem juz tylko miesznka. moze to glupie ale ja jakos bede sie czula lepiej bez tego mleka w moich piersiach...tzn atrakcyjniejsza dla meza i wogole..ddziecko karmione butelka jest spokojniejsze i lepiej sie najada.

Pocieszyłaś mnie że nie tylko ja mam takie myśli. Myślałam już że jestem wyrodną matką że mam dość bycia mleczarnią. Ja karmię butlą,ale swoim odciągniętym mlekiem, bo mały nie chciał ssać. I naprawdę mam już dość tego ciągłego siedzenia z laktatorem (a małemu apetyt dopisuje - za każdym razem zjada porcję 100ml a czasem i więcej) przepełnionych obolałych piersi, tego cieknącego z nich mleka - chyba już wszystko w domu jest nim ubabrane. Ehhh... no ale poświęcam się jakoś, chociaż nie raz miałam już myśli żeby przejść na modyfikowane. Zwłaszcza przy tych jego atakach kolki i wymiotach, jak tylko coś nie tak zjem.

Dobranocka - u mnie zaraz po jedzonku mały puszcza 2 porządne beki + czasem jeszcze hafcik po nich. No i często jeszcze jest tak że np po pół godziny lub po godzinie po jedzonku zaczyna marudzić i się prężyć to biorę go do odbicia i jeszcze sobie beka porządnie. Ale to chyba indywidualna sprawa dziecka a przede wszystkim jego łapczywości przy jedzonku ;)

Ostatnia edycja:
Lenka przytyła pół kilograma w 2 tygodnie na moim mleku tylko i wyłącznie z cycka.

Dzięki dziewczyny, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam niesymetryczne cycki :)

MONIMONI jak kupuje stanik to bys sie zlala...lewy cyc wyplywa prawie ze stanika a prawy w niego wpada:ppp i jak jestem w stroju kapielowym to widze miedzy cyckami "kreski" jedna wyzej druga nizej o 2-3cm od drugiej...komedia... ale podobno nie tylko my jestesmy niesmymetryczne, faceci podobno jedno jajko maja mniejsze drugie wieksze :p

reklama
Do góry