reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią

reklama
Ja po wczorajszym "marudzeniu" Franka wiem,że nie mogę jeść sera żółtego oraz pomidorów:(((Nawet kupa była zielonkawa...
Na szczęście Franuś płakał tylko do 22. A wcześniej o 20.30 już spał...

Hahaha, nawet nie zauważyłam, już poprawiam :-)

Sugar, sutki przestają szybko boleć, natomiast potem wystarczy, że choćby pomyślisz o dziecku, a tu nagle zaczynają Cię niemiłosiernie ciągnąć i "uwierać"!!! Normalnie niesamowite.
ja leczyłam sutki w kapturkach około tygodnia - liczę do momentu aż wszystkie strupki zeszły:/
a z tymi piersiami to faktycznie:D moja jak zaczyna płakać to ja "przeciekam":D
ile w styl masz szukac podjerzancyh porduktow w mojej diecie??? ja tez nie moge pomidorow :( a ja je tak uwielbiam
ja pomidora jeszcze nie próbowałam. nie wiem ile w tył. ja czytałam, że to mco zjemy jest w mleczku po ok.8godz....

ja wypiłam wczoraj saszetkę tego Plantexa i chyba troszke pomogło... rano już nie było takiej jazdy jak co dzień do tej pory (wrzask przy kupkaniu), tylko fajnie sobie bączki szły a młoda minki stroiła i się nawet uśmiechała - przez sen!!!

Dziewczyny wiecie co, zauważyłam właśnie, że mam jedną pierś większą od drugiej :p

Częściej karmię z lewej bo tak w nocy mi wygodniej z małą i chyba dlatego. Mam nadzieję, że to minie bo zabawnie to wygląda;)

reklama
Bardzo Wam Kochane dziękuję za wsparcie! Wczoraj załapałam takiego doła z powodu tych przeklętych mieszanek że aż mi się popłakało z bezsilności. Postanowiliśmy sprawdzić jeszcze tylko mleczko hypoalergiczne i jeśli to nie pomoże to dziś mieliśmy jechać do lekarza po jakieś mleko 'specjalistyczne'. Wybór padł na bebilon HA. Mała zjadła wieczorem pierwszy raz a później 3 razy podczas karmień nocnych. Próbowałam zrobić tak jak radzisz nice-girl żeby w nocy sama butla ale sie niestety nie dało bo Iza mimo że najadła sie mieszanką to i tak wołała cyca, pociągnęła z minutę i usnęła - chyba po prostu łatwiej jest sie jej uspokoić przy cycu (ja oczywiście od razu miałam w głowie myśl: dziecko chce twojego mleka a ty mu je odbierasz). Jednak ktoś tam sie nade mną zlitował bo chyba nareszcie sie udało! Mała do tej pory spokojniutka, bączki schodzą, kupi strzelają a ona nie pręży sie, nie płacze :-D jestem tak szczęśliwa że uśmiecham się do wszystkiego w domu: szafek, naczyń a nawet pieluch w koszu :-) mam nadzieje że znaleźliśmy nasze mleko i że nareszcie zacznie się układać!

jeszcze raz bardzo Wam dziękuje za wsparcie!

Do góry