mam ten sam problem tzn nie mam kolezanki, ktora namawia do karmienia piersia, ale sama tego bardzo chce.dziewczyny czy to możliwe ze moje dziecko nie najada się moim mlekiem? karmienie potrafi trwać do godziny a jak odloze go od cyca to płacz i wtedy podaje butle, bo zadne metody uspokojenia, przytulania nie skutkuja nie wiem co jest grane, jestem podłamana. na dodatek gdy slysze znajoma, ze mam karmić piersią i mleko modyf. wywalić to czuje sie jak zła matka
A pokarmu za duzo nie mam do tego plaskie brodawki. Na dzien dzisiejszy sa juz ladniejsze, mala wyciaga, choc mialam problemy z przystawieniem.
teraz kolejny problem... mala ssie, irytuje sie, polowa karmienia to placz, polowa ssanie. szczegolnie przy jednej piersi, gdzie brodawka gorsza i trudniej mi sie ja przystawia. Na koniec albo zasypia, ale pogodzinie jest juz glodna, albo konczy sie podaniem butli-bo nie zasnie i nadal jest glodna.
wiem, ze jak chce karmic piersia nie powinnam dokarmia, no ale dokarmiac musze, bo malenstwo glodne( ja sie stresuje i wariuje. Jutro dzwonie do konsultantki laktacyjnej i mam nadzieje, ze ona mi pomoze.