reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

Dobranocka - ja także się męczę z rozbujaniem laktacji - niby jest oki bo z twardych obu wyciągam 140 ml ale z twardych - moja Zuzia jak wstanie i zacznie jeść to je ale jak się robią miękkie to przestaje jeść i chce butle bądź jak się naje to za godzinę znowu chce jeść i miękkich nie chce ssać(w godzinę mi się pokarmu aż tak dużo nie zrobi) - a jak śpi to potrafi i 3 godziny pod rząd spać i cycki mnie tak bolą że szok:( - a nie mogę odciągnąć bo nie wiem kiedy wstanie (więc odciągam po 10 ml żeby ulgę poczuć i dalej czekam).

Moja przepada za smokiem i za butelką więc także mamy lekkie utrudnienia - ale spokojnie damy radę. Jak narazie jeszcze się nie poddaje.

reklama
Hej dziewczyny! Orientujecie sie moze jak to wyglada z przedostawaniem sie roznych skladnikow do mleka? Chodzi mi dokladnie o to jesli np: zjemy kapuste to moze zaszkodzic dziecku juz przy nastepnym karmieniu? Ile czasu trzeba ewentualnie przeczekac??

kasiek - ja jem wszystko od porodu, nie ograniczam sie z zaden sposob i Malemu nic nie jest. Wczoraj nawet zjadlam zupe warzywna z soczewica i groszkiem i jest OK.

Dziewczyny, ja zebym na rzesach stanela, to nie uciagne 100ml w 10 min :-) Jak mam lepszy dzien, to moze uciagne 40 ml w godzine!!!Pokarmu wciaz mam tyle samo, jak sie wyspie, to cziut wiecej, a jak nie, to masakra. Nie wiem,co bym zrobia bez dokarmiania.Pije rozne herbatki, Karmi, mleko i nic nie pomaga. Taka juz moja uroda, zdaje sie. Najwazniejsze, ze pokarm wciaz jest i Maly dostaje przeciwciala i wszystkie inne mikroelementy,a ze go jest niewystarczajaco? Coz, jak to mowi moja mama - nie odkrece sobie kurka i nie poleje :-)
A po mleku butelkowym tez jest happy.

onesmile oj zaraz mnie tym optymizmem:) super masz podejscie i tak trzymaj:)

dziewczyny mozna wypic sobie karmi?one chyba nie ma procentow, mam ochote na piwo ale nie mam odciagnietego mleka dla malego i tak pomyslalam sobie o tym karmi - z tego co kojarze ono nie ma %

onesmile oj zaraz mnie tym optymizmem:) super masz podejscie i tak trzymaj:)

dziewczyny mozna wypic sobie karmi?one chyba nie ma procentow, mam ochote na piwo ale nie mam odciagnietego mleka dla malego i tak pomyslalam sobie o tym karmi - z tego co kojarze ono nie ma %

kathe - ten optymizm duuuzo mnie kosztowal i zostal wypracowany dzieki wsparciu Meza i mojej mamy. Swoje wyplakalam. Ale przeciez sie nie 'pochlastam', skoro nie ma- to nie ma. A zrobilam i robie, co moge. (Od 20 min np. na laktatorze i jedna piers 15 ml...)
Karmi pije reglarnie, nie ma procentow i jest bardzo smaczne, takze pij bez obaw.

ja zaraz oderwe se prawego cycka i nim piz*e przez okno!!! tydzien dawal mleko a dzis sie obija!! ledwo 15 odciaglam!! lewy za to siedzial cicho to teraz sie rozbujal! jak slysze ze wy odciagacie po 120 to mi szczeka opada na kapciuchy!!! ja z dwoch sciagam 60 lacznie naraz a dzis rano moje cycki mnie wkur.......y i daly 35 w sumie!!!!!!!! wrrrrrrrrr!!!! fakt ze cyckow nie masuje ale np po goracym prysznicu niezle daja czadu:)))))))cycki giganty a tak malo daja:/// chyba ze mloda je wyssala do cna......

Moje cycki są też lenie i mleka mam coraz mniej :( Mój mały teraz już praktycznie tylko raz dziennie moim mlekiem karmiony bo nie mam... Przykro mi strasznie. Pobudzam je cały czas, odciągam laktatorem, dożo piję... i nic lepiej tylko gorzej...

Teraz sobie siedzę z laktatorem i odciągam od pół godziny, jest 40ml z dwóch cycków :/

reklama
Ja właśnie z jednego wydoiłam 130 ml, a odciągam tylko wieczorem bo mały po kąpieli dostaje butlę sztucznego (dłużej mi śpi:-) - wredna mama:-p) i odciągam z tego cyca z którego by akurat pił. A rozmiar 70B :zawstydzona/y:

Do góry