reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

Ja ogólnie herbaty czarnej chyba ok roku nie piłam, a ostatnio mam ochotę na taką z cytryną. Chyba muszę spróbować.

reklama
Byłam dziś u pediatry, sama z pampersem... podejrzewa nietolerancję laktozy... wiecie co to znaczy...
Wieczorami mam karmic sztucznym i obserwowac...
Idę zaraz z Artkiem tym razem- prywatnie... zobaczymy. 3majcie kciuki.

Miałam dokładnie to samo - gdyby nie mieszanka to Mała zapłakałaby się z głodu! I ja na to wpadłam po paru dniach niestety - co przeszłam to moje. Współczuję. Teraz mam laktację rozhulaną na dobre, ale mieszanki też czasem trochę dodaję, jak młoda ma fazę na butelkę a nie cyca akurat.

a ile ci teraz mala przesypia w nocy jak dostaje butle na wieczor?spi dluzej?

moj dalej je co 2h:/ no oszalec mozna!co za dziecko!i je z jednego cyca tylko, z drugiego nie chce a jak wmusze to mi uleje. wiec racej sie najada wiec czemu co 2h chce cyca?masakra

O coli też ostatnio myślałam. Dziś już nie wytrzymałam i zjadłam 2 gryzy kotleta. Chyba tak po troszku będę różnych rzeczy podjadać.

Sugar współczuję. Z drugiej strony teraz już przynajmniej jest jakaś diagnoza i jak się potwierdzi to wszystko się wyjaśni, bo najgorsza to chyba niewiedza.

Kathhe jak Ty dajesz radę co 2 godziny karmić i funkcjonować? Podziwiam.

E-LONA
ja właśnie karmię mojego żarłoka też co 2 h. od szpitala utył ponad 2 kg.
nadrabiam w weekendy, rano dzwonię, bo nawet nie wstaję po mojego małża,bierze dzidzię, a ja śpię i śpię, aż zastaję mnie kole 14-sta:-)
czasem mam kryzys, ale tam...!
dzisiaj spotkałam koleżankę i mnie nie poznała. obdazyła mnie komplementem, ze wygladam jakos swiezo, kwitnaco(ostatnio farbowala mii wlos ,gdy bylam w ciazy)
tak wiec chyba nie jest zle!

a ile ci teraz mala przesypia w nocy jak dostaje butle na wieczor?spi dluzej?

moj dalej je co 2h:/ no oszalec mozna!co za dziecko!i je z jednego cyca tylko, z drugiego nie chce a jak wmusze to mi uleje. wiec racej sie najada wiec czemu co 2h chce cyca?masakra
przytulać sie lubi:D:D:D moja też tak robi i mam nadzieję że z miłości a nie że coś jest nie tak z pokarmem czy cuś... bo sytuacja taka sama jak u ciebie.
O coli też ostatnio myślałam. Dziś już nie wytrzymałam i zjadłam 2 gryzy kotleta. Chyba tak po troszku będę różnych rzeczy podjadać.
e-lona, kotleta ja juz dawno zaczełam wcinać, położna kazała tylko z "pierwszej patelni" brać no i z panierkami nie przesadzać;D

Josefin to też głodomorka masz.
Dziulka ja to smażone tylko bym jadła, bo uwielbiam, ale jakoś boję się w większych ilościach. Muszę też sobie jakąś pieczeń zrobić. A przedwczoraj spróbowałam grzybków w occie.

reklama
Byłam dziś u pediatry, sama z pampersem... podejrzewa nietolerancję laktozy... wiecie co to znaczy...
Wieczorami mam karmic sztucznym i obserwowac...
Idę zaraz z Artkiem tym razem- prywatnie... zobaczymy. 3majcie kciuki.

sugrar
tylko na podstawie pamersa to stwierdzilka, czy jakies inne objawy tez jeszcze byly, bo u nas tez sluz i kwasny zapch jutro idziemy sie pokazac z pampersem
w naszym mleczku najwiecej laktozy jest w tym poczatkowym, mozesz troche odciagac zanim malego przystawisz do piersi, czesto to pomoga i nie trzeba odstawiac calkowicie malucha i wykluczyc nabial z diety
napisze co mi pediatra powie, podawalas moze priobotyki jakies?

Do góry