reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią

reklama
Cass, pewnie, że można. Ja już czerwone winko piłam :). Zaraz po karmieniu, lampkę. Zanim przyjdzie następne karmienie, winko się właściwie zmetabolizuje. A nawet doradcy laktacyjni radzą sobie raz na jakiś czas pozwolić na takie szaleństwa. Dla dobrego samopoczucia i luzu psychicznego.

Mamy butelkowe, jak często dopajacie dzieciaczki ? My jesteśmy od 2 dni całkowicie na sztucznym bo mam stan zapalny dziąsła (wyrzyna mi się ósemka) jestem na antybiotyku no i uczę się tego karmienia. Wszędzie piszą by dopajać, a ten mój nie chce ani wody, ani glukozy, ani herbatek.
No i nie wiem czy na siłę dopajać z łyżeczki czy zdać się na jego chęci ?
I jeszcze ciekawi mnie ile macie kup dziennie na sztucznym.

dopajam w ciagu dnia ile chce, bo nieraz je jak w zegarku co 3h a nieraz dziamnie troche i za pol godziny sie drze. co do kupek, to moja robi 1-2 na 24h, ale kazde jest inne dziecko i ma inne potrzeby i przepal:)))

Prycho, masaż, karmionko i nie ma potwora ;-) Dzięki Laski :-)

8.58... potwór wrócił... silniejszy i mocniejszy... zalewamy go prysznicem, Arturek walczy z nim dzielnie za pomocą swojego ssącego Eskalibura, w odsieczy przygotowana kapusta... zobaczymy :-)

Ostatnia edycja:
Ja wczoraj też miałam kamyk w piersi.. za waszymi radami, prysznic goracy, potem pukanko, potem karmienie spod pachy i jeszcze odciąganie i przeszło...

Mamy butelkowe, jak często dopajacie dzieciaczki ? My jesteśmy od 2 dni całkowicie na sztucznym bo mam stan zapalny dziąsła (wyrzyna mi się ósemka) jestem na antybiotyku no i uczę się tego karmienia. Wszędzie piszą by dopajać, a ten mój nie chce ani wody, ani glukozy, ani herbatek.
No i nie wiem czy na siłę dopajać z łyżeczki czy zdać się na jego chęci ?
I jeszcze ciekawi mnie ile macie kup dziennie na sztucznym.

Moja mala jest na butli na sztucznym,polozna mowila ze trzeba dopajac 2 razy w ciagu dnia i raz pod wieczor.Moja czasami tez nie chce herbatek(dajemy rumiankowa i koperkowa) to podajemy jej ciepla wode z odrobina cukru.
Co do kupek to zalatwiala sie co karmienie co 3 godz.,teraz juz troszke mniej jest tych kupek.Wczoraj po podaniu kropelek(miala wzdecia) od razu dwa razy z rzedu obkupciala sie po same pachy :)

A ja karmię i piersią i mleczkiem modyfikowanym i teraz się zastanawiam czy powinnam też podawać jakąś herbatkę? Czasem jak ma czkawkę a jest po jedzeniu to podaje mu przegotowaną wodę.

Mona a jakie kropelki podajesz na wzdęcia? Mój mały też na sztucznym jest, pediatra i położna powiedziały, że to stres spowodował, że mam taką małą produkcję. W prawdzie przystawiam go jeszcze do piersi tak 2 razy dziennie ale to jest prawie nic.

Ryba ja podaje LEFAX (na wzdecia i kolki) wczoraj specjalnie jechalam po nie do Niemiec...zeby mala juz sie tak nie meczyla.

reklama
ja zakupilam przez internet sab simplex, a co lepsze to czy lefax??
Dzisiaj do nas przychodzi pediatra na wizyte domowa, bo w przychodni masssssa chorych dzieci nie ma juz rejstracji musialbym z nim siedziec i czekac czy nas przyjma.........
ponawiam pytanie zadane na watku o noworodkach, czy brazowa kupa jest normalna

Do góry