reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią

strip... ale sprobuj sciagac z takiej pustej piersi i zobaczysz ze tam jest niewiele... ja tak mam jak sie Kasia zlosci przy jedzeniu to niemal pewne ze jest pusto w piersi i nie leci tyle ile trzeba.

reklama
No i znowu Kasi mało mojego pokarmu.... kurcze... tzn opróznia jedną pierś (30 minut picia) i mało jej... za godzinę juz nie wytrzymuje i zaczyna płakac o więcej. Dostaje z drugiej (5 minut intesywnie ssie) i sie uspokaja i usypia... Macie pomysł jak zwiekszyc ilosc pokarmu? Za 3h zawoła z drugiej piersi (ta ktora troche podpiła tym razem) i znów jej bedzie w niej mało
sad.gif
(Nadal odciagam pokarm po niemal kazdym karmieniu)

ja jedyne co moge polecic na zwiekszenie laktacji to nic nowego, woda, herbatka i piwo- prawdziwe, do tego meczyc cycole jak najczesciej, nic odkrywczego

WItam....my jak narazie odstawilismy sztuczne mleko...ale wlasnie nadszedl kryzys tygonia 6 i dzis caly dzien karmieni. W 3tygodniu tez tak mialam to lezalam z mala caly dzien w lozku , wywalilam cyce i caly dzien jadla. Mam nadzieje ze tym razem tez sie uda, bo juz mi tak sie zrobilo wygonie bez tej butelki. Czy u was tez sa takie skoki apetytu?

WItam....my jak narazie odstawilismy sztuczne mleko...ale wlasnie nadszedl kryzys tygonia 6 i dzis caly dzien karmieni. W 3tygodniu tez tak mialam to lezalam z mala caly dzien w lozku , wywalilam cyce i caly dzien jadla. Mam nadzieje ze tym razem tez sie uda, bo juz mi tak sie zrobilo wygonie bez tej butelki. Czy u was tez sa takie skoki apetytu?

Ja dziś cały dzień z małą przy cycku. Masakra.

moja Pati tez jakos od wczoraj ma zwiekszony apetyt. jak jej daje piers to troche pociagnie i zasnie. po chwili sie budzi i szuka jedzonka, dam jej bebiko i wypije jeszcze 60ml...a wieczorem wczoraj zjadla 90ml mleczka:))

ok, odciagne po karmieniu zobaczymy ile bedzie mleczka. ale ostatnio jakas godizne po karmieniu jak sciagnelam to 90 ml dosc szybko zeszlo.
ciekawe hmmm. mam nadzieje ze wojtus najada sie

monimoni może skok?

Słuchajcie, która wie jakie są zasady przechowywania odciągniętego pokarmu w lodówce, zamrażarce, itd. Jak to rozmrażac, jak długo po nadaje się do spożycia, itd.?

reklama
Do góry