reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

reklama
u mnie sam cycek :) co ok 3 godziny- 10 minut. przybrala 700 gram

czesc Maga 76:) dawno cie nie bylo.

Zazdroszczę tych 10 minut, pszczylaszczka. Olek na każde karmienie potrzebuje około pół godzinki. Ale to i tak lepiej, niż na początku.
Ale super rośnie: dzisiaj go zważyłam i ma już około 4,3 kg (po miesiącu od urodzenia, gdy ważył 3120, a w dniu wyjścia ze szpitala 2940).

Jeśli chodzi o poranione sutki to polecam maść bepanthen :tak: jest świetna ja smaruje po każdym karmieniu i goją się rewelacyjnie

asiorek ja stosuje bephanten, wietrzenie, maltan itp i jakoś słabo to pomaga ;(
witaj pszczylaszczko ;)

Właśnie własne dzecko mnie szokło. Zjadła 100ml mojego z butli, później jeszcze pierś do połowy czyli jakieś 50ml SZOK :szok:
od dziś lodówka na kłódkę :-D

Ale wasze dzieci duuuze sa..ciekawa jestem ile wazy moje, ze szpitala wyszlysmy z waga 2810, w ogole byl duzy problem z wybudzaniem do jedzenia, nic kompletnie nie dzialalo, ale sie jakos rozbujala i teraz ladnie sie budzi co 2-3 godzinki na papu

U nas nie ma problemu z kolkami, jem to co zawsze, daje malej koperek i jest super, bez koperku troche bardziej sie meczy, steka, jekoli, ale awantur nie ma

Sto pięćdziesiąt mililitrów zjada?! Wow... Szacun :-) Ale nie z cycka, tylko dokarmiasz mieszanką, tak?
mieszanką, mieszanką, ale jak odciągnięte z cyca to też tyle je i dzisiaj zobaczyłam, że czasem i to mu mało ;-) rozumiem, że tylko moje dziecko takie żarłoczne ;-)

A moja dziś znowu ma zwiekszone potrzeby jedzeniowe.... po kąpieli musiałam dać druga pierś do dojedzenia bo po 30 minutach jednej nadal była mocno głodna.

Natolin - szacun dla Piotrusia :D A myślałam, że Przemek to żarłok, ale widzę że do Piotrusia mu daleko :D Jak on to skubaniec mieści :D A nie ulewa Ci potem dużo po takiej porcji? U mnie generalnie też by pewnie tyle wciągnął, tylko że potem wszystko wokoło by zahaftował ;) Ja od jakiegoś czasu po 100ml mu dawałam, a dziś już 120 dostał bo ma chyba skok wzrostowy i mu apetyt się zwiększył.

Strip - gratuluję przyrostu Wojtusiowi :) U mnie Przemek jak miał 5 tyg skończone to ważył 4030, urodzeniowa 3150, a ze szpitala wychodziliśmy z 2950.
Natolin - a jak Twój maluszek przybiera przy takim apetycie?

Ladygab - u mnie tez w szpitalu małego nie można było dobudzić. W drugiej dobie tak spał intensywnie, że cały dzień nic nie zjadł. Położna mu twarz pod kran pod chlodna wodę wsadziła a on zero reakcji. Krew jak mu z piętki na badania przesiewowe pobierali to tylko krzyknął jak igłą ukłuli a potem dalej zero reakcji. Na badaniu słuchu nawet się nie skrzywił... Także ja już się martwiłam że coś z nim nie tak, ale potem w domu się rozkręcił :D Apetyt mu też teraz dopisuje i potrafi się dopomnieć o co trzeba :D

reklama
ja moja karmilam godzine temu z cyca +butla 90 i 5 min temu zaczela alarm bo glodna az nam uszy popekaly chyba w srodku:ppp

co do budzenia dzieci rpzy karmieniu to jak moja usypia na cycku to dmucham jej zimnym powietrzem po buzi a jak zasypia przy butli to stukam paznokciem w dno butli i ona kuma ze trza sie streszczac z zarciem. a jak to nei skutkuje to jest zloty srodek: zmienic pieluszke albo rozebrac sam dol z pieluszka wlacznie-dziala bankowo.

a co do przybierania na wadze to bylo tak: w momencie narodzin 3330 , potem spadek na 3150 a potem po powrocie do domu spadek na 3000 (czyli moja zalamka i baby blus na fula), potem jak polozna nakryla o co chodzi w jej cycaniu i zaczelam odciagac to w dobe potrafila przybrac 220 gram! no a potem juz w gore i wazy 4100 teraz.

Ostatnia edycja:
Do góry