reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią

nice-girl nie, nie ulewa. a zjeść to mógłby jeszcze więcej ;-)
ale może Wasze dzieci jedzą częściej?
ile razy w ciągu doby?

reklama
natolin ja dzisiaj zaczęłam testować Zuzkę :) o 4:30 dałam jej moje odciągnięte mleko 180ml, żeby sprawdzić kiedy smoczek wypluje, a ona ciągnęła do końca:szok:
Nic jej się nie ulewa, a po wszystkim beknęła jak stary.
Po 2,5h syrena z nutą na lelelele czyli dawaj mleczko :szok: Podałam mieszanki 90ml i zobaczę do której pośpi. Apetyt zabójczy:eek: , że po tych 180 dupy jej nie rozerwało, to sie dziwię :-D

Ale wasze dzieci duuuze sa..ciekawa jestem ile wazy moje, ze szpitala wyszlysmy z waga 2810, w ogole byl duzy problem z wybudzaniem do jedzenia, nic kompletnie nie dzialalo, ale sie jakos rozbujala i teraz ladnie sie budzi co 2-3 godzinki na papu

U nas było identycznie. Tyle że mały wychodził ze szpitala z wagą 2620. Kruszynka moja. Mam nadzieję że przybrał na wadze.

moj je co godiznke w dzien ok 10 15 mniut. chyba ze chwile dluzej pospi to ok 1.5 h.
ciagle tylko karmie :D ale duzy to duzo je ;p
w nocy tez dosc czesto co ok 2h karmie

moja wczoraj przed 23h wciela cyce dwa, potem 60 sztucznego i 15 min pozniej doprala 90! tez sie zastanawiam gdzie to sie zmiescilo:)))za to jak zmienilam pieluche to tak bylo nasiurane ze jakbym rzucila w kogos to trup na miejscu!!!!:)))))))))))))) dzis rano pociagla cyca ze teraz odciagam to ledwo 25 wykrzesalam z niego, i dojadla 30 butle i nie chciala wiecej:)) czsaem w ciagu dnia se dziamie po troszku i nieregularnie w porownaniu z noca, potrafi zjesc cyc i 10 a za 10 min wciagnie 30 albo 60. puki je to mnie to nie martwi:)))

reklama
jak piszecie, ze dizecko wam wyjadlo z piersi mleko do konca to dla mnie czysty abstrakt. ja mam niby miekkie cycusie po karmieniu ale jak maly sie naje i nacisne to az tryska mleczko. Sprawdzalam to, bo czesto pod koniec karmienia maly prezy sie i placze i denerwuje przy cycu, od jakiegos czasu, nie wiem czemu, myslalam ze brakuje mu mleczka, ale to chyba raczej brzusio no i z tymi kupami problem bo jak po jedzeniu chce zrobic to biedny nie moze.
Teraz spi sobie ale jak sie iedny meczyl niedawno plakal plakal krzyczal i nic :(

Do góry