czarodziejkaM
Fanka BB :)
czarodziejkaM- dziekuje za slowa uznania bylo tak jak piszesz, zreszta czasem nadal sa i lzy i nerwy.
U mnie karmienie trwa srednio 45 min, ale potrafi przeciagnac sie do 2! albo po 30 min sie konczy,a za godzine smok znow jest glodny. A czasem karmie i karmie--na koniec podam butle, bo widze,ze nienajedzona i szok-potrafi zjesc jeszcze 60-80 ml-i wtedy ja sie pytam-co ona robila wiszac godzine na moim cycu-czemu sie nie najadla? Roznie bywa
Butle tez podaje aby dotankowac przed wyjsciem albo jak mala zostaje beze mnie. I wygodnie mi z tym. Tez mam butelki TT. Ale Calme rozwazam i tak.
A jak czesto odciagasz pokarm? po kazdym karmieniu? I jesli moge spytac-jak przechowujesz? Od razu do lodowki? czy z lodowki moze trafic do zamrazalnika ? Ja do tej pory nie odciagalam tak duzo , zeby sie martwic o przechowywanie.Ale mleczka coraz wiecej
Ściągam nie po każdym karmieniu,tylko jak mam czas,tak 2 lub 3 razy dziennie,czasem ten jeden raz wypada na noc.Nie mam jakiegoś schematu.A trzymam w pojemniczku na pokarm w lodówce,maksymalnie 24 godziny.staram się aby mały w tym czasie wypił mleczko.Nie mrożę bo nie mam aż takich ilości.Raz ściągnę z jednej piersi 80 ml,innym 50 ml,więc wychodzi do spożycia na bieżąco. Jak chcesz to możesz mrozić jak najbardziej,musisz sobie tylko zobaczyć w necie ile można trzymać w zamrażalniku,w lodówce itd.