reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

reklama
a ja od rana mam jazde..
poranne karmienie trwalo 2,5h! uwaga:mala jadla z butelki!!niby sie najadala, przysypiala, a po kilku minutach znow szukanie cyca. Usypialam ja po tym nastepna godzine. Jestem wykonczona... Do tego pokarmu nie starcza mi na wszystkie karmienia.
ZACZYNAM SIE ZALAMYWAC. Czy to ma sens, skoro i tak karmie butelka? sama juz nie wiem. mala cycka chce,ale nie potrafi sobie poradzic, a mnie zaczyna brakowac sil..
ta wit. D to w jakiej dawce ?i od kiedy? a K od 8 doby, tak?

Uaaa, przyjaciółka mnie nastraszyła, że jak się nie będę dobrze odżywiać: minimum 5 posiłków dziennie, mięsko, dobre obiadki, to ani się obejrzę, jak mi pokarm zaniknie!!! Jak powiedziałam, że mi aż kapie z piersi, to stwierdziła: "do czasu!" Chyba zacznę zaspakajać mój wilczy apetyt w takim razie!

moriam, jesli podajesz i K i D, to obie od 8 doby. K do końca 3-go miesiąca, D do końca 3-go roku życia.

a lekarze na wizycie kontrolnej nie dobierali Wam dawkowania witaminek adekwatnie do rodzaju karmienia?bo widze ze wiele ma watpliwosci.
ja karmie i mieszanka i cycem. cyca mniej. mieszanka cala noc. no i mam podawac D 1/doba, a K 1/3 doby.
dziewczyny, a co ile mamy chodzic na wizyty do pediatry? na te kontrolne?co 2 tyg.?

Uaaa, przyjaciółka mnie nastraszyła, że jak się nie będę dobrze odżywiać: minimum 5 posiłków dziennie, mięsko, dobre obiadki, to ani się obejrzę, jak mi pokarm zaniknie!!! Jak powiedziałam, że mi aż kapie z piersi, to stwierdziła: "do czasu!" Chyba zacznę zaspakajać mój wilczy apetyt w takim razie!

moriam, jesli podajesz i K i D, to obie od 8 doby. K do końca 3-go miesiąca, D do końca 3-go roku życia.

Efa, nie strasz mnie! chyba idę pożreć lodówkę bo rzeczywiście nie jest różowo... :-D
Mi kazali dawać D już od początku, w sumie od 3 doby (czyli od pierwszego dnia w domku), a K nie muszę bo mam wbite w książeczkę żeby nie dawać bo już podano dawkę uderzeniową :-)
Witamminę D podaję taką:
http://www.doz.pl/apteka/p48613-D-Vitum_Witamina_D_dla_niemowlat_kapsulki_twist-off_36_szt
ale jest też w jednej kapsułce D+K:
http://www.doz.pl/apteka/p48612-K_i_D_Vitum_Wit.K_i_D_dla_niemowlat_kapsulki_twist-off_36_szt

Ostatnia edycja:
my tez dostalismy K w szpitalu i mimo to od 8 doby mam podawac k a witamine d od razu jak do domu wrocilismy
u mnie mleczka jest sporo i tez jak tylko maly przy piersi od razu chce mi sie pic wiec butelka stoi zawsze w zasiegu reki, normalnie kac gigant :)

reklama
Ja zamiast VitaD podawac bedE(od jutra ) Devikap-w jednej kropli 500j.m. No ale to na recepte. warto poprosic o nia pediatre. no i cena to ok.4zl

Do góry