reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

Kania moze smak mm, ktore podawalas nie przypadl do gustu. Jak dalam Laurze nan to bylo jedno wielkie krzywienie, a bebilon jej posmakowal i na butle sie rzuca :)

reklama
A mnie karmienie cycem juz powoli baardzo męczyć zaczyna. Kiedyś twierdziłam, że będę karmic jak najdłużej się da (w granicach przyzwoitości oczywiście) a teraz wydaje mi się, że do końca 6 miesiąca pociągnę a potem finito. Chociaż właśnie tych cycowych przytulasów będzie mi brakować najbardziej w tym wszystkim. Tego akurat jestem pewna...

cycowe mamusie- jak zakonczycie karmic to nie zdziwcie sie ze dostaniecie mega deprechy jak ja mimo ze nie myslalam o tym tak bardzo.to jest spadek hormonow jak po ciazy mniej wiecej. ponad 2 tygodnie mialam dola placz i w ogole ale i tak mam wciaz obraz przed oczami jak malutka Lean wpatrywala sie we mnie przy cycaniu tymi oczkami niebieskimi))))) nie zapomne tego:)))

E-lona raczej chodzi to o emocje z tym związane, bo od męża wypije pół na pół, ode mnie w ogóle nie zje. Próbowałam Nan i bebiko. Bebiko w ogóle nie tknie, a Nan wypije z moim, samego nie. Ale postaram się jej zmniejszać proporcje i może w końcu się przekona.
Efa u Nas podobnie, zwykle jest 6 karmień na dobę piersią plus zupka i owoce z warzywami lub same owoce.

Ostatnia edycja:
EFA, Ty tu jesteś moim idolem i wzorem cierpliwości jeśli chodzi o karmienie piersią (pamiętam Twoje posty w stylu: własnie mamy dzisiaj 14 karmienie...) Szacun!
ONESMILE, u mnie tak objawia się początek ciąży :p

Ida,Roxannka ,to mnie rozumiecie:))).A z tym do roku to ,oczywiscie ,nie wiem,tak mi sie wydaje,że to taka górna granica...?
nie chce sie wymadrzać i nikogo obrażąć - ale dla mnie górną granicą cycania jhest 6 miesięcy(mimo iz mój Misiol postanowił inaczej) czytałam widziałam itp. i pokarm po 6 misiącach jest już po prostu mało watrościowy a co gorzej to troche taka woda...

I tu Sariska się nie zgodzę z Tobą-starszą karmiłam 1,5 roku.Po roku czasu raz dziennie i w nocy! pokarm nie był wcale mniej wartościowy-myślę że nawet bardziej wartościowy bo małej minęła skaza białkowa a ja mogłam już wszystko jeść.Teraz zobaczymy jak będzie - mała zaczęła jeść inne rzeczy i w dzień mało pije mojego mleczka -ale w nocy nadrabia.

Joli ale wiadomo, ze pisałam to z przymruzeniem oka ;). Bo wiadomo, ze co w ksiazkach napisane czasem w rzeczywistosci sie nie sprawdza. teraz zobaczylam mojego posta jakie byki porobiłam ehhhh

reklama
Do góry