reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

ja tez bardzo lubie jak mala ssakuje, ale nie karmilabym poza domem tak jak dziunka. nie naleze do ekshibicjonistow (to nie jest atak ani krytyka tych co karmia w ten sposob tylko moje zdanie)

a tak poza tym wlasnie poszla mi 3 pompka :(((

No co Ty - mi cycka nikt nie ogląda, tylko młoda wyszukuje sutek i naprawdę nic nie widać. Ja sobie nie wyobrażam że jak Asia się domaga to żeby jej nie dać - butli ode mnie nie weźmie.

reklama
No to widze, ze jest nas jeszcze tu sporo:) Unas glownie dwa problemy: nie zasnie bez cyca i malo je poza nim, dlatego jak skonczy roczek zaczynamy odzwyczajanie:) poza tym chce isc do pracy, bo macierzynski sie wlasnie skonczyl:(

Banana, ciebie to juz w ogole podziwiam, z laktatorem tyle czasu to naprawde wielki wyczyn. Gratulacje.

I zgadzam sie Agrafka, sliczne zdjecie:)

Marta no pewnie, dla jednych to dla inncyh tamto, dla mnie dziecko zawsze będzie malutkie i jak skończy 2 lata nie skończę nagle karmienia tylko dlatego że innym to nie gra ;)
No ale każda mama ma swoje odczucia i swoje zdanie, nikogo nie atakuję jakby co ;)

widzisz dziunka stoimy po opozycyjnych stronach i pewnie mogłybysmy dyskutować , rzucać argumentami, ale każda zostanie przy swoim :) grunt , ze dzieciaki rosną , są zdrowe, i my mamy się z naszymi "racjami " dobrze ":) chwała za wolność myslenia , słowa i czego tam jeszcze. Cycki należą do nas i co z nimi robimy - wsio ryba :)

ja też wciąż karmię. I karmię wszędzie, nie mam problemu z tym czy ktoś patrzy - przeciez wcale nie musi patrzeć, zresztą to niegrzecznie w kogoś się wgapiać niezależnie od tego czy ten ktoś karmi czy może zyczajnei siedzi na ławeczce..

Agrafka, piekne zdjęcie :-)

ja też jeszcze karmię, ale muszę przyznać, że ostatnio, jak ściągnęłam pokarm wieczorem, to był onn baaardzo wodnisty, wczesniej jak ściąga;lam mleko to normalnie od razu było widać, ze "miód malina'' pokarm..........
Czasami mam serdecznie dość, ostatnio byłam o krok od radykalnego odstawienia, ale myslę, ze do roku pocyckujemy :-)

reklama
Ja tez jeszcze karmie i powiem Wam szczerze ze mozecie powiedziec ze niesmaczne jest karmienie 2 latka, ale ja Zuzie karmiłam jak miala 1,5 roku i ona wydawala mi sie malutka i gdyby nie ciaza to bym napewno karmila dalej jeszcze kilka miesiecy. Bardziej obawialabym sie o moje zdrowie niz o to jak to widzą inni. No tak ponad 2 latka to juz przesada, no niewyobrazam sobie mojej 3 latki uwieszonej przy cycu.
Ja tez karmie wszedzie i nikt niczego nie widzi - nie ma to jak wprawa :)

Do góry