reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

Oj to u mnie gryzienie na całego odchodzi - po sutkach dopiero wczoraj zaczęła i totak raczej delikatnie, wystarczy że powiem "Au" i od razu wie, ze nie wolno. Ale po rękach i nosie to by mnie gryzłanon stop, bierze moją upatrzoną część ciała w dwie rączki, otwiera buzię na oścież i się zamierza do gryzienia- trzeba uważać ;)

Boli mnie dziś bardzo prawa pierś jak dotykam :(. Jak Ala miała 3 tygodnie to miałam jedno zapalenie, ale wtedy piers była twarda i miałam gorączkę. A teraz nic z tego, tylko bardzo boli. Macie jakieś sposoby na to poza częstym przystawianiem ?

reklama
ciepłe oklady, jęli to zator to rizpusci. Tylko zaraz po ciepłym okladzie przystawić albo ściagnąć, żeby sie nie gromadziło, bo pogorszy sprawę

Banana a ty jeszcze na laktatorze????WOW PODZIWIAM!!! Ja po 5 msc miałam dość. Ssiecie się jeszcze czy tylko laktator?
aGRAFKA PIĘKNE ZDJĘCIE!!!
chwiloqo bez, bo czwarty wlasnie sie zlamal. naprawde niewiem, co ja robie nie tak. i wszystkie lamia sie dokladnie w tym samym miejscu. wczoraj w pracy sciagalam 2 razy recznie, na szczescie po pracy mala pocyckala i nie musialam wiecej sciagac. dzisiaj tez tylko raz sciagalam. na razie czekam na przesylke.

ja też jeszcze troche cycykowa. Zaczęłam co prawda lekkie odstawianie a właściwie chciałam odesparować usypianie od jedzenia. Jak idze spać to ma butle a w nocy cyckujemy. P rzez dzień nie je mleka. czasami tylko o 12. Rano nie je bo jak się naje przez noc cyca a zawsze je o 4 rano to nie jet głodna. O 7 rano je leki a ich nie lubi więc musze jej wkładać do danonków lub danio (wiem że to na pewno zje do końca).

reklama
Ja dostalam pierwsza jak mala skonczyla 9 m-cy i druga 6 tyg. pozniej. Mozesz nie dostac dopoki karmisz piersia.
tak wiem, byłam ciekawa czy to tylko ja tak...

Pianistka, jaką masz najdłuższą przerwę w karmieniu - ile godzin? Bo ja tak w tygodniu to chyba najdłużej 4 godziny, w weekend może się zdarzyć trochę dłużej jak dużo się dzieje i mała jest zaabsorbowana, ale jak jestem sama to marudzi i muszę dać..

Do góry