reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

reklama
jeśli to alergia pokarmowa, to na ustąpienie objawów trzeba poczekać ze dwa tygodnie... przy alergii szybka jest tylko reakcja, odczulenie trwa :-(
Iza ja nie wiem co ja mam jeść.RAtuj mnie.Nie mam pomysłu żadnego.Jakie zupy można ??Ryby można ?? co w ogole można ?? a jak tak uwilebiam nabiał,jogurty sery wszystko dosłownie:-(

Iza ja nie wiem co ja mam jeść.RAtuj mnie.Nie mam pomysłu żadnego.Jakie zupy można ??Ryby można ?? co w ogole można ?? a jak tak uwilebiam nabiał,jogurty sery wszystko dosłownie:-(

myślę, że ważne co powie dermatolog, bo może krostki mają inną przyczynę.
oby, bo z diagnozowaniem alergii ciężka sprawa niestety. U malego to tylko krostki, a nie rany, więc poewnie to tylko lekkie uczulenie, a nie alergia.
Ryby mocno uczulają, cytrusy, owoce drobnopestkowe, no i niestetu mleko... z zup ja jadam tylko rosół - BEZ SELERA bo seler jest mocno uczulający! i nie na kostce rosołowej, bo jest w niej cholerny glutaminian :confused2:
i uwaga na kolorowe słodycze - sztuczne barwniki to też częsta przyczyna uczuleń :sorry:ostrożnie podchodzę też do wędlin gotowych, bo chemia w nich mocno uczula

A w ciężkiej postaci alergii przede wszystkim trzeba wprowadzić restrykcyjną dietę eliminacyjną - można jeść ziemniak, marchew, pietruszkę, chleb, gotowaną lub pieczoą pierś z indyka albo mięso z królika albo cielęcinę. Nic surowego, nic z mleka, nic z jaja... :-(po 2 tygodniach, jeśli to pokarmowa, powinny objawy zniknąć. i wtedy wprowadza się po 1 nowym pokarmie na tydzień :sorry: dięki temu od razu wyłapiesz co uczula, a co można jeść.
ja tak miałam... to jest trudne, ale świetnie działa na figurę ;-) moja mała na razie nie ma żadnch objawów uczulenia, a jem PRAWIE wszystko (opróćz nabiału) ale to taki bonus za dietę cukrzycową ;-) w ciąży o figurę zadbałam, teraz nie musze :cool2:

Jeżeli chodzi o dietę to ja jem wszystko właściwie.Powoli sprawdzałam , czy syna coś nie uczula i nic się nie działo_Ograniczam smazone. Zero fast food i gazowanych napojów. Cieszę się , ze nie ma alergii na cytrusy bo ja je uwielbiam;-)

Iza ta dieta to prawdziwe tortury...
Przewertowałam internet i na tą suchą skórę łuszczącą dużo osób poleca krem oilatum.My mamy żel do mycia i na pleckach już skóra gładziutka, to i do buzi kupię.
Ale krostki i tak są do konsultacji...nie mogę znalezć zadnego dermatologa w okolicy..zaraz mnie coś trafi!!!

Przewertowałam internet i na tą suchą skórę łuszczącą dużo osób poleca krem oilatum.My mamy żel do mycia i na pleckach już skóra gładziutka, to i do buzi kupię.
Ale krostki i tak są do konsultacji...nie mogę znalezć zadnego dermatologa w okolicy..zaraz mnie coś trafi!!!

Cle to jest jakieś chore wszystko... po to płacimi skłaski zeby potem z tego korzystać a nie ,że teraz szukasz prywatnego lekarza...mam nadzieję , że maluszkowi szybko ktoś pomoze;-)

minął weekend i nic , nadal krostki i ta buzia:-(
szukam prywatnego dermatologa bo na NFZ to mogę czekac do usranej śmierci i się nie doczekać...
oj, to niedobrze... była u mnie polożna i mówila, że jak to jest wysypka odpokarmowa, to jest na całym ciele. A jak tylko twarz to niekoniecznie już od pokarmu.

tak, potwierdzam że oilatum jest super - ja akurat używam dla starszej balneum hermal. ale przede wszystkim trzeba wyeliinować przyczyne, leczenie objawowe jest którkotrwałe ... najgorsze dla mnie było uswiadomienie sobie, ze jeśli moja mała ma zmiany na skóze, to tak samo ma zmiany na narządach wewnętrznych... a tego nie posmaruję przecież...

szukasz dermatologa z nfz, czy jakiegokolwiek?

reklama
tak, potwierdzam że oilatum jest super - ja akurat używam dla starszej balneum hermal. ale przede wszystkim trzeba wyeliinować przyczyne, leczenie objawowe jest którkotrwałe ... najgorsze dla mnie było uswiadomienie sobie, ze jeśli moja mała ma zmiany na skóze, to tak samo ma zmiany na narządach wewnętrznych... a tego nie posmaruję przecież...

szukasz dermatologa z nfz, czy jakiegokolwiek?
Iza NFZ juz nie ma u mnie na osiedlu zapisów do końca roku!! Szukam prywatnego gdzieś tu w okolicy.Nie mam samochodu więc chciałabym jak najbliżej.Znasz może jakiegoś?

Do góry