reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

Nie mam czasu na BB:crazy: :confused2::confused2:

Nie wiem czy mój mały się najada na tym moim cycu i nawet nie wiem skąd mam to wiedzieć.
Na początku jeszcze w szpitalu + 1 tydz w domu leciało ze mnie jak z kranu :tak: i mały zasypiał przy cycku a w kapturku jeszcze mleko a zdrugiego cyca leciało ciurkiem.
A teraz słysze tylko na początku jak mały połyka aż się czaami zakrztusi ale to trwa minute a poźniej już leci bardzo wolno baaaaaardzo... :confused2: albo wcale no i mały już nie zasypia przy cycku - wypluwa trochę pofika i idzie spać przy cycku obok ale nie w buzi.I jesze te prukanie go męczy ehhh
A może mój mały idzi spac ze zmęczenia, no bo jak tak sie nacmoka a tam nic nie ma to opada z sił??
:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

reklama
Iza NFZ juz nie ma u mnie na osiedlu zapisów do końca roku!! Szukam prywatnego gdzieś tu w okolicy.Nie mam samochodu więc chciałabym jak najbliżej.Znasz może jakiegoś?

nigdy nie miałąm potrzeby.. nie znam żadnego... a ci nfz-owi nie przyjmują w tej samej przychodni za pieniądze??

oj, to niedobrze... była u mnie polożna i mówila, że jak to jest wysypka odpokarmowa, to jest na całym ciele. A jak tylko twarz to niekoniecznie już od pokarmu.

nie zawsze... moja starsza miala poczatkowo zmiany wyłącznie na czole!!! :sorry:
niestety z alergiami jest podobnie jak z cukrzycą ciążową - ile ludzi tyle teorii, także co do sposobów leczenia, norm i objawów :confused2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nigdy nie miałąm potrzeby.. nie znam żadnego... a ci nfz-owi nie przyjmują w tej samej przychodni za pieniądze??
Dziś przyjmował od 8:30- do 10:00 całe 1, 5 h WoW!ogóle
Pytałam babay w przychodni w rejestracji w piątek czy zna jakiegoś prywatnie lekarza jakiegokolwiek dermatologa żeby mi pomogła.Powiedziałą że nie może mi pomóc.Jakaś pokraka.Pracuje w przychodni i nie zna lekarzy żadnych.Albo się nie chciało i tyle.
Bo w ogóle pediatra powiedział że mam iść normalnie do przychodni i powinien lekarz normalnie przyjąć .Czyli wyglada to tak że czekam aż wszyscy z zapisu wejdą , na końcu ja z zapytaniem czy " Szanowna Pani/Pan doktor przyjmie"?
Może nad takim maluszkiem się ulituję ale pewności nie mam.
Dziś miałam iść ale mąż musiał wyjechać, a mam ciężki cholernie wózek i zawsze przed pracą mi znosi ale wczoraj wyjechał , na noc nie zostawię na klatce.
Jutro rano sie wybiorę do przychodni...
Jak myślicie przyjmie ???

nie zawsze... moja starsza miala poczatkowo zmiany wyłącznie na czole!!! :sorry:
niestety z alergiami jest podobnie jak z cukrzycą ciążową - ile ludzi tyle teorii, także co do sposobów leczenia, norm i objawów :confused2:
U nas jest tak że mały ma krostki na całym ciele i buzce.I druga sprawa to sucha skóra na główce i tam gdzie brwi i czółko, za uszkami też miał.Ale przemywam przegotowaną wodą i ładnie znika ( za uszkami).Dopiero się urodziło i już problemy:-(

Ja własnie wszystko jadłam i wysypka na całym ciele i sucha skóra na buzi:-(
Odstawiłam nabiał...bo może alergia ...ale mądra Pani DOKTOR nic nie wie...też mi lekarz:sorry:

Jesli chodzi o skaze bialkowa to pytalam sie poloznej czym sie objawia. A wiec przede wszystkim jest charakterystyczna sucha skora na policzkach pod oczkami, potem pojawia sie za uszami. I moze wlasnie wyjsc dopiero po np miesiacu od urodzenia.

Nie wiem jak bedzie u mnie, ale jem nabial w ogromnych ilosciach i na razie, odpukac, jest ok.

Co do jedzenia to uwazajcie tez na wolowine bo mocno uczula. Najlepiej zostac przy drobiu i wieprzowinie.

Witajcie, mam do WAS pytanie i BAAARDZO proszę o Wase rady bo nigdzie na necie nie znalazłam na interesujący mnie temat informacji.
Otóż karmie moje maluszka wyłącznie piersią i w nocy mój szkrab bardzo czesto sie budzi na jedzenie. Często, czyli co 2 godz, czasem nawet co 1,5 godz !
Wydaje mi sie ze to bardzo często, mały przez to nie śpi jak nalezy-tak mi sie wydaje-skoro sen jest co chwila przerywane-pomijając fakt ze to jest tez dla mnie wyczerpujące.
I tu moje pytanie. Jak myślicie ?
Czy mogłabym mu w nocy albo wieczorem przed spaniem podać mu jakies inne, modyfikowane mleko, dla niemowląt, i czy są takie ktore spowodują dłuższy sen ?
Bo dla starszych maluchów są mleka tzw"na dobranoc".
co radzicie ???

Witajcie, mam do WAS pytanie i BAAARDZO proszę o Wase rady bo nigdzie na necie nie znalazłam na interesujący mnie temat informacji.
Otóż karmie moje maluszka wyłącznie piersią i w nocy mój szkrab bardzo czesto sie budzi na jedzenie. Często, czyli co 2 godz, czasem nawet co 1,5 godz !
Wydaje mi sie ze to bardzo często, mały przez to nie śpi jak nalezy-tak mi sie wydaje-skoro sen jest co chwila przerywane-pomijając fakt ze to jest tez dla mnie wyczerpujące.
I tu moje pytanie. Jak myślicie ?
Czy mogłabym mu w nocy albo wieczorem przed spaniem podać mu jakies inne, modyfikowane mleko, dla niemowląt, i czy są takie ktore spowodują dłuższy sen ?
Bo dla starszych maluchów są mleka tzw"na dobranoc".
co radzicie ???

A jak spi w dzien? Bo moze w dzien zrobil sobie noc :tak:
Synek Cleo z tego co pamietam budzi sie w nocy rowno co 2 godziny wiec nie jestes sama ;-)
Ja Julce od 6 miesiaca dopiero dawalam wieczorem mleko z kaszka i wtedy spala dluzej, ale Twoj maluszek jest jeszcze na to za maly... a tak to nie wiem czy normalne mleko modyfikowane powoduje dluzszy sen...

czytam te wasze historie z karmieniem i az mi ulzylo,bo juz mam zalamke. Od 2 dni mala caly czas by jadla. Na cycku wisi 2 godz i jak ja odstawie to akcja raczki w buzie i ssanie i ryk.Moje piersi sa zmasakrowane wiec dokarmiam butla ale ona potrafi zjesc ok 90 ml uleje i znowu by jadla. Polozna mowi ze ok ale ja juz nie wyrabiam.Psychicznie i fizycznie.Lece znowu pokarmic bo juz smoka nie chce ssac:no:

czytam te wasze historie z karmieniem i az mi ulzylo,bo juz mam zalamke. Od 2 dni mala caly czas by jadla. Na cycku wisi 2 godz i jak ja odstawie to akcja raczki w buzie i ssanie i ryk.Moje piersi sa zmasakrowane wiec dokarmiam butla ale ona potrafi zjesc ok 90 ml uleje i znowu by jadla. Polozna mowi ze ok ale ja juz nie wyrabiam.Psychicznie i fizycznie.Lece znowu pokarmic bo juz smoka nie chce ssac:no:

Czyli witaj w klubie :tak: i ciesz sie ze tylko dwie godziny, bo moja potrafi przewisiec w ten sposob cztery :-D

reklama
Nie no to jest jakis obłed -to co opowiadacie-4 godziny wiszenia na cycu ?

Ja karmię butlą (70-90 ml) w czasie 10 minut i dziecko spi 2-3 godziny.
Budzę malą na karmienie co 3 godziny albo sama się budzi.

Miałam wyrzuty, że z karmieniem piersią mi nie wyszło, ale wiecie co to nie jest chyba normalne ani wygodne żeby miec dziecko przy cycku 4 godziny.
Podziwiam Was !!!!!!!!!!!!

Do góry