reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

wyczytałam gdzieś, że przy okresie zmienia się smak mleka, a że niestety nadszedł czas i na mnie ;-), to miałam wiieeelką nadzieję, ze mała powie cycom stanowcze Nie, niestety, chyba będę musiała posmarować bufety musztardą hahahahhaah

Oj, moja znajoma probowala i musztardy i pieprzu i cytryny:) ale efekt chwilowy a potem i tak domagal sie cyca. Z perspektywy czasu widze, ze latwiej mamom ktore wczesniej zdecydowaly sie na karmienie mieszane, dziecko butle akceptuje i wtedy mozna jakos po malu piers wycofac. Niestety, my teraz mamy wiekszy problem - probuje ciagle po malu ale nie daje to skutku, obawiam sie wiec, ze ostatecznie bede musiala odstawic z dnia na dzien... dam malej jeszcze kilka tyg. ale moja nadzieja wygasa z dnia na dzien:( no i z jedej strony mi zal, bo bezpowrotnie traci sie ta wiez, ale z drugiej strony zasem juz mi nerwy puszczaja...

reklama
no i z jedej strony mi zal, bo bezpowrotnie traci sie ta wiez, ale z drugiej strony zasem juz mi nerwy puszczaja...

dla mnie problemem jest tylko zasypianie.. poza tym jeszcze mnie to karmienie nie wkurza, lubię to - pozwalam małej łazić po sobie, ale to pewnie błąd bo niedługo będzie już na tyle silna, że zacznie mi sama ściągać bluzkę. Dla mnie odstawienie będzie bardzo trudne, dlatego jeszcze o tym nie myślę...

moja na poczatku nie chciała butli, potem sie przełamała, a od miesiąca nie chce patrzeć na butelkę.............. muszę skorzystać z rady nefre i kupić smoczek z firmy Nuk, moze do niego mała się przekona i wrócimy do butli

Ja chce karmic do konca grudnia, ale juz powoli mysle o tym jak zaczne odstawiac i jak sie okazuje maluch powoli sam sie dostosowuje - zamiast jednego mleka w ciagu dnia daje mu jedzonko i potem jest juz tak najedzony ze o cycu nawet nie pomysli. Mam nadzieje ze powolutku do grudnia sie z tym karmieniem uporam i zamienie je na inne posilki. CHociaz chce wprowadzic butle na noc i z tym moze byc problem choc jestem poki co dobrej mysli :) wczoraj jak rozmawialam z lekarzem to powiedzial ze jak nie chce pic z butli i kubkow z roznymi nakretkami to uczyc bezposrednio z kubka - a to nam calkiem niezle wychodzi, wiec moze po prostu bedzie zamiast wieczornej butki kubek mleka :)

taram taram od poniedziałku nie karmię:-D:-D
ale powiem szczerze że jest masakra nocki mam zarwane i nieprzytomna chodzę cyce ma twarde :-Djak kamyki pije mięte i szałwie ale niewiele pomaga...

A nie jest głodny w nocy?
Mi też lekarka kazała skończyć z karmieniem nocnym, ja oczywiście tego nie zrobię, bo to jedyna rzecz jaka koi ją przy tym cholernym ząbkowaniu.:tak:
Jak miała przerwę w zębach to dwie noce przepięknie przespała ALE ok. 1-3 w nocy obudziła się na mleko, jednej nocy miałam z wieczora butlę mleka i dałam i całą wydoiła po czym zasnęła. Także ewidentnie jest w nocy głodna i bez mleka czy cycowego czy butlowego się nie obejdzie.

reklama
taram taram od poniedziałku nie karmię:-D:-D
ale powiem szczerze że jest masakra nocki mam zarwane i nieprzytomna chodzę cyce ma twarde :-Djak kamyki pije mięte i szałwie ale niewiele pomaga...

Oj, pierwsze tyg. sa podobno ciezkie... piersi pracuja i jest ciezko, ale to kwestia czasu:)
Jak to zrobilas? Jak sobie radzisz w nocy?

Do góry